La Diputació de Tarragona ha finançat amb 35.000 euros actuacions al Parc Natural dels Ports, el 2020

06/04/2021 - 13:28

El suport anual de la Diputació de Tarragona permet dur a terme diferents actuacions als espais naturals del seu àmbit. Al Parc Natural dels Ports, la inversió de 35.000 euros ha fet possible engegar al 2020 la Carta Europea de Turisme Sostenible, entre altres projectes.

La Diputació de Tarragona, a través d’una inversió anual, dona suport econòmic als espais naturals del seu àmbit per col·laborar en la seva gestió, protecció i bon desenvolupament. Al Parc Natural dels Ports, la proposta d’inversió de la Diputació de Tarragona per a 2020 suma un import de 35.000 € i ha permès finançar diverses actuacions que han tingut un cost total de 38.032,87 €.

Gràcies a aquesta aportació de la Diputació de Tarragona, s’han pogut materialitzar els següents projectes:

  • Impuls del turisme sostenible. Aquesta actuació inclou tres accions que tenen incidència directa amb el turisme sostenible al Parc Natural: accions necessàries en el procés d’obtenció de l’acreditació de la Carta Europea de Turisme Sostenible (CETS); la construcció d’un observatori de fauna per millorar l’experiència ecoturística i la reedició del plànol guia actualitzant les zones d’inici d’itineraris. Aquest plànol inclou també consells per millorar l’experiència de visita i pautes de conducta per evitar impactes negatius en l’entorn.
  • Serveis d'informació als punts d’informació d’Horta de Sant Joan i de Paüls. Aquesta actuació permet mantenir el desplegament de punts d’atenció personalitzada a visitants durant les temporades de màxima afluència.
     
  • Edició del número 9 del butlletí Informatiu Cingles. Aquest butlletí neix el 2011 amb el compromís d'informar i divulgar sobre la gestó i sobre els valors naturals i culturals d’aquest espai natural.
     
  • Col·laboració en publicacions de divulgació científica. Per tal de donar suport a la recerca científica naturalística en l’àmbit del massís dels Ports i contribuir a la difusió del coneixement científic sobre aquesta àrea, s’ha adquirit un lot de llibres per completar la col·lecció disponible al Centre de Documentació del Parc i disposar de materials per a donatiu i intercanvi.

 

Relacionats

Article

Fotografia: Viu el Vallès

Aquesta normativa municipal regula els usos i l'exercici de les activitats que es fan com són l'esport, el turisme, l'educació i el lleure.

Acte
02/02/2023 - 00:00
Notícia

El primer any del Contracte Agrari de Collserola (CAC) s’han aprovat 17 sol·licituds de projectes productius per a actuacions adreçades a la prevenció d’incendis, manteniment del mosaic agroforestal i biodiversitat, entre d’altres. La subvenció total ha estat de 67.190,26€, dels quals 17.208,45€ són per a la instal·lació de tanques cinergètiques per a deu finques diferents.

Butlletí