L'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú estudia limitar la presència de gossos a les platges on nidifica el corriol camanegre

Font: Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

 

25/01/2021 - 14:40

Marta Jofra, Regidora de Medi Ambient i Espai Públic, creu que la consolidació d'aquesta espècie es deu a diversos factors com el tancament de les platges al març per la pandèmia, la xarxa de voluntariat que ha funcionat i les mesures d'informació i protecció posades en marxa. La regidora ha dit que s'està estudiant com compatibilitzar la presència de gossos a les platges on nidifica el corriol amb la seva protecció, perquè “el corriol comença a nidificar al març, potser avançarem la prohibició d'anar a les platges amb gossos”.

L'augment de la conscienciació ciutadana sobre la protecció del corriol camanegre és un dels elements que han contribuït a la consolidació d'aquesta espècie a les platges de Vilanova i la Geltrú. La regidora de Medi Ambient i Espai Públic, Marta Jofra, ha explicat al programa Sessió Plenària, de Canal Blau TV, que la presència d'aquesta au protegida al litoral de VNG ha arribat aquest any als 20 nous exemplars.

Marta Jofra creu que la consolidació d'aquesta espècie es deu a diversos factors com el tancament de les platges al març per la pandèmia, la xarxa de voluntariat que ha funcionat i les mesures d'informació i protecció posades en marxa. La regidora ha dit que s'està estudiant com compatibilitzar la presència de gossos a les platges on nidifica el corriol amb la seva protecció, perquè “el corriol comença a nidificar al març, potser avançarem la prohibició d'anar a les platges amb gossos”.

Jofra ha parlat també d'altres temes d'actualitat, com la recollida de residus voluminosos, l'adaptació de l'espai públic a les restriccions de la COVID-19 i la situació de la fàbrica Componentes.

Sobre aquest darrer tema la regidora de Medi Ambient ha afirmat que el govern està treballant perquè l'empresa es pugui reubicar dins del terme municipal i que "perquè això passi no seria imprescindible esperar a tenir aprovat un nou Pla d'Ordenació Urbana (POUM). El canvi d'ubicació s'ha de produir en algun moment. El que el govern no s'ha plantejat mai és el tancament de l'empresa”. Marta Jofra aposta per un control més efectiu de l'empresa i perquè totes les parts implicades tinguin més informació, “volem que aquesta informació arribi a tothom, que tothom sàpiga el que està passant”.


 

Categories: 

Relacionats

Notícia

La proposta inclou una naturalització dels espais verds públics i el foment i protecció de les espècies autòctones i de la biodiversitat en la naturalització dels escocells dels arbres i en la transformació de gespes a prades naturals. També preveu una reducció del consum d'aigua destinat al reg d'aquests espais.

Notícia

Malgrat aquest augment del perill, a VNG les mesures de protecció aplicades fins ara han estat exitoses. La ciutat és un referent d'èxit biològic reproductiu del corriol camanegre, amb 21 exemplars volanders nascuts a la platja de Ribes Roges l'any 2021, el 48% de tots els volanders del litoral entre Torredembarra i Sitges.

Article

Vilanova i la Geltrú és una de les ciutats europees participants en el projecte SCORE de millora de la resiliència de les ciutats costaneres davant dels efectes del canvi climàtic, a través d'un CCLL (coastal city living lab). El projecte europeu Score promou la creació d'estratègies per fer front als efectes de l'escalfament global al litoral

Butlletí