El comerç de Reus posa en marxa un nou model de distribució a domicili basat en l’economia social i l’ecologisme

Font: Ajuntament de Reus

07/01/2021 - 11:26

Reus Compra Responsable és un projecte d’intercooperació del comerç de Reus que neix amb la voluntat d’impulsar la transformació del model comercial de la ciutat, adaptar-lo als reptes socioeconòmics que planteja la crisi de la COVID19 i reforçar la viabilitat del comerç local com a font d’ocupació i activitat econòmica.

Es tracta d’una aliança d’abast municipal que uneix sota un mateix projecte les dues principals associacions de comerç (Unió de Botiguers i el Tomb de Reus), els comerços d’economia social i solidària (agrupació Comerç Solidari), el cooperativisme reusenc (Pol Cooperatiu de Reus), l’Ajuntament (a través de l’IMFE Mas Carandell de la regidoria d’Empresa i Ocupació i Agència Reus Promoció de la regidoria de Promoció de Ciutat) i el Tercer Sector especialitzat en distribució a domicili (Fundació Formació i Treball).

El projecte presenta un paquet de mesures i nous serveis que de desenvolupen un model de distribució ecològica a domicili per a tota la ciutat, basat en els principis de l’economia social i el consum responsable. Per un costat és ecològic, sense emissions; ofereix condicions dignes per a persones en atur als que els ofereix l’oportunitat d’inserció laboral; d’altra banda, no té afany de lucre, i finalment, és un servei que s’adapta a les necessitats del comerç de Reus.

A través de Reus Compra Responsable, un servei que comença aquest pròxim dimarts dia 15 de desembre, el comerç local és capaç de construir una alternativa sostenible, justa i relocalitzada als models transnacionals de compres on-line i de lliurament a domicili que ja estan en funcionament actualment.

El projecte ofereix les eines per a la transformació digital del comerç reusenc, capacitant-lo per utilitzar l'e-commerce i creant un servei comú de distribució a domicili, amb l'objectiu d'esdevenir una xarxa de comerç local que competeixi amb les plataformes transnacionals, evitant la fuga del diner local i proporcionant nous llocs de treball.

El programa està finançat per la Direcció General d’Economia Social, Tercer Sector i les Cooperatives, a través de la línia de subvenció Resolució TSF/1434/2020, de Mesures de suport a projectes singulars per a la reactivació socioeconòmica COVID-19 per a empreses cooperatives, en el marc del pla de xoc del Decret llei 16/2020, de 5 de maig, i també per l’Ajuntament de Reus, a través del Pla de Reactivació Econòmica i Social Reactivem Reus.

Com funciona

Es tracta doncs d'un servei de repartiment a domicili que es podrà fer de dilluns a divendres i dins de la trama urbana de la ciutat de Reus. 

El sevei comença amb dos tricicles elèctrics de gran capacitat de transport i el suport, també, d'una furgoneta elèctrica. Cal dir que des de l'organització es té previst augmentar la flota de vehicles ecològics a mesura que el servei ho requereixi.

L'horari de repartiment a domicili es farà d'11:00 h a 15:00 h i de 16:00 h a 20:00 h. La compra es podrà fer a través dels canals que tingui el propi comerç, ja sigui en directe, per telèfon o online.


 

Categories: 

Relacionats

Article

La II edició dels Premis pel Medi Ambient Ciutat de Reus premia les iniciatives verdes de set empreses de la ciutat

Article

El total de reusencs que beuen quotidianament aigua de l’aixeta és d’un 43,6%, el percentatge més elevat des que Aigües de Reus du a terme la seva enquesta anual de satisfacció dels usuaris.

Butlletí