El repte #Beuresenseplastic finalitza amb 44 tones de plàstic estalviades

Font: Ajuntament de Barcelona

11/12/2020 - 11:30

Després de dos anys de treball conjunt la iniciativa, que ha aplegat 92 organitzacions de la ciutat membres de la xarxa Barcelona + Sostenible, tanca amb un total de 44 tones de plàstic estalviades equivalents a 450 contenidors d’envasos plens.

La iniciativa #Beuresenseplastic, que va celebrar el seu acte de cloenda divendres 27 de novembre, va néixer en el si de ‘Barcelona + Sostenible’, una xarxa que aplega 1.000 organitzacions compromeses amb la sostenibilitat ambiental, social i econòmica.

Iniciat el 5 de juny de 2019, el repte #Beuresenseplastic ha comprès una sèrie d’accions amb l’objectiu d’incentivar el compromís ciutadà amb la sostenibilitat i la reducció d’envasos de plàstic d’un sol ús.

Un total de 92 organitzacions (escoles, hospitals, associacions, fundacions i gremis) de la ciutat membres de la xarxa Barcelona + Sostenible hi han col·laborat mostrant el seu compromís amb la sostenibilitat.

Quin ha sigut l’impacte de #Beuresenseplastic?

La iniciativa, que ha arribat a més de 100.000 persones, ha suposat un estalvi total de 44 tones de plàstic equivalents a 450 contenidors d’envasos plens. En concret,  s’han pogut estalviar 2.600 garrafes d’aigua, 4.300 canyetes, 11.000 càpsules de cafè, 51.000 culleretes, 1.000.000 gots i 1.800.000 d’ampolles d’aigua.

Sabies que?

Cada any es llancen al mar 8 milions de tones de plàstics que, en degradar-se, esdevenen micropartícules que contaminen els nostres aliments. A aquest ritme, l’any 2050 al mar hi haurà un volum més gran de plàstic que de peixos, segons la Fundació Ellen MacArthur.

En aquest context, accions com el repte #Beuresenseplastic de la xarxa Barcelona + Sostenible cobren cada cop més importància.


 

Categories: 

Relacionats

Article

Sarrià compleix amb l’obejctiu de reciclatge que marca la UE 12 anys abans del previst

Article

Un any més, el Club Esportiu de la Guàrdia Urbana de Barcelona (CEGUB) ha organitzat la neteja dels espigons. Una acció per reivindicar el respecte a l’entorn natural de la ciutat.

Article

L'equip guanyador, Plogging Revolution, representarà Espanya al mundial al Japó.

Butlletí