Voluntaris de la Guàrdia Urbana recullen 400 kg de residus litoral de Barcelona

09/10/2023 - 10:00

Un any més, el Club Esportiu de la Guàrdia Urbana de Barcelona (CEGUB) ha organitzat la neteja dels espigons. Una acció per reivindicar el respecte a l’entorn natural de la ciutat.

Durant dos matins, un total de 30 submarinistes voluntaris del Club Esportiu de la Guàrdia Urbana, de Bombers de Barcelona i del centre de busseig Vanas Dive han netejat els espigons dels residus que s’han generat durant l’estiu. S’han netejat tant les roques de la superfície dels espigons com la part submergida, on s’acumulen residus no orgànics com envasos de plàstic, vidres o llaunes.

El resultat han estat uns 400 kg de residus recollits, amb una gran quantitat de llaunes i envasos de vidre i plàstic, sobretot al costat dret de l’espigó del Gas i a la banda esquerra del de la Mar Bella. Amb aquesta acció, a més de col·laborar en el manteniment del medi ambient, és possible detectar els punts en què s’han produït conductes incíviques.

Per dur a terme aquesta iniciativa, que el CEGUB organitza des del 2008, s’ha disposat d’una embarcació i d’un quad de la Unitat de Platges de la Guàrdia Urbana de Barcelona, que han donat suport als submarinistes des de l’aigua i els espigons.


 


 

Categories: 
Municipis: 
BarcelonèsBarcelona

Relacionats

Acte
10/04/2024 - 00:00
Barcelona
Notícia

Investigadors de la UPC treballen en el disseny i fabricació d'esculls artificials a partir de material de rebuig de la indústria, per ser reproduïts a gran escala amb impressió 3D. L’objectiu és protegir els entorns costaners dels efectes del canvi climàtic i accelerar la restauració dels ecosistemes danyats amb solucions d’economia circular

Article

Sarrià compleix amb l’obejctiu de reciclatge que marca la UE 12 anys abans del previst

Butlletí