Atles de Biodiversitat de Barcelona: una eina per conèixer i protegir la flora i la fauna de la ciutat

27/10/2020 - 13:00

Aquest mapa en línia que recull la flora i la fauna urbanes és una eina oberta a tothom per conèixer la biodiversitat de la ciutat, gaudir-ne i protegir-la. S’ha actualitzat i recull prop de 1.500 espècies d’arbres i plantes i 532 d’animals.

L’Atles de Biodiversitat de Barcelona permet navegar pels barris de la ciutat i localitzar-hi les espècies de flora i fauna que hi viuen.

A més, cada espècie té una fitxa amb els noms científic i comú, una petita descripció i en alguns casos una fotografia o il·lustració.

    

             


Què trobareu a l’Atles de Biodiversitat de Barcelona?

  • Plantes i flors.
  • Arbres.
  • Grups vegetals que creixen junts.
  • Mamífers.
  • Ocells.
  • Papallones.
  • Amfibis.
  • Rèptils.


Més biodiversitat per fer front a l’emergència climàtica

L’increment i la gestió respectuosa del verd permet protegir el patrimoni natural, fomentar la biodiversitat, enriquir el paisatge urbà i reduir la contaminació.

A més, la instal·lació d’estructures com caixes niu, hotels d’insectes o esculls marins artificials i la recuperació de basses i del verd urbà han afavorit la proliferació d’espècies animals a la ciutat, entre les quals hi ha 195 que estan protegides.
 

On es pot consultar l’atles?

L’Atles de Biodiversitat de Barcelona és el resultat de la col·laboració entre entitats, organismes i universitats. Està obert a tothom, es pot descarregar i també consultar-lo en català, castellà i anglès.


 

Categories: 
Municipis: 
BarcelonèsBarcelona

Relacionats

Notícia
L'Ajuntament de Barcelona ha estat un dels guardonats

Nou ajuntaments i dues diputacions del conjunt d'Espanya han estat reconegut per les seves actuacions per impulsar la biodiversitat en els IV Premi de Bones Pràctiques que concedeix la Xarxa d'Entitats Locals +Biodiversitat, Xarxa BIO 

Article

L'Ajuntament de Barcelona va iniciar fa quatre anys un programa de reintroducció d'aquesta espècies protegida a la muntanya, on es calcula que ja hi ha uns 200 exemplars

Article

A més dels objectius de recerca, el papallonari esdevé una nova eina més per a les activitats educatives i de divulgació del centre de recerca, mitjançant visites on es podran observar les papallones en les diferents fases del seu desenvolupament i parlar amb la comunitat investigadora sobre la ciència ciutadana que es troba íntimament lligada als seus estudis.

Butlletí