Un nou sistema més sostenible i segur per informar a la ciutadania a Barcelona

Font: Ajuntament de Barcelona

19/10/2020 - 14:18

Aquest sistema evita la impressió de materials en paper i els substitueix per un format digital que els informadors i informadores entreguen a la ciutadania mitjançant la tecnologia sense fil del seus dispositius.

L’aplicació d’aquest nou format d’informació està en sintonia amb els objectius de sensibilització de la campanya i amb l’estratègia Residu Zero de l’Ajuntament de Barcelona. El seu ús permet fer arribar a la ciutadania en format digital i directament al telèfon, els mateixos continguts que tradicionalment es donen a través de fulletons o díptics i sovint acaben a les papereres. A més, permet incloure enllaços, mostrant la informació d’una forma més interactiva i completa. Un altre avantatge d’aquest sistema és que permet evitar el contacte físic entre els informadors i informadores i la ciutadania, de manera que es minimitza el risc de contagi per coronavirus. 

Els equips d’informació porten una targeta on hi ha un codi QR i un xip NFC. Aquest segon sistema és el mateix que s’utilitza per pagar amb el telèfon. Les persones informades només cal que apropin el seu telèfon per descarregar la informació a través d’una de les dues tecnologies. Un cop feta la lectura amb qualsevol dels dos sistemes, l’usuari ha de donar el seu permís per descarregar un arxiu PDF.

El fulletó digital que els informadors i informadores estan entregant és un resum dels missatges principals de la campanya. Inclou informació de context sobre la relació entre la emergència climàtica i la generació de residus, així com consells i bones pràctiques per reduir l’ús de plàstics d’un sol ús i separar correctament els residus. També aporta informació específica sobre la xarxa dels punts verds de la ciutat i la recollida de mobles i trastos vells.


 

Categories: 

Relacionats

Article

Cooperasec ha impulsat aquesta iniciativa que promou l'ús compartit entre el veïnat d'objectes, com una aspiradora o una tenda de campanya, per potenciar el consum responsable i el residu zero

Article

La tercera edició dels premis Mercabarna Paco Muñoz contra el malbaratament alimentari ha rebut la participació de 7 iniciatives de diferents entitats, associacions i empreses. 

Aquest any s'han guardonat dos projectes en l'àmbit de la Prevenció del Malbaratament Alimentari i la Innovació Social, quedant deserta la categoria d'Innovació Tecnològica.

Butlletí