Premis contra el Malbaratament Alimentari

Font: Mercabarna

20/11/2023 - 08:38

La tercera edició dels premis Mercabarna Paco Muñoz contra el malbaratament alimentari ha rebut la participació de 7 iniciatives de diferents entitats, associacions i empreses. 

Aquest any s'han guardonat dos projectes en l'àmbit de la Prevenció del Malbaratament Alimentari i la Innovació Social, quedant deserta la categoria d'Innovació Tecnològica.

 

Premi a la millor iniciativa d'Innovació Social

Veïns, entitats i comerços de Sant Antoni, junts per evitar el malbaratament d'aliments

La Federació d'entitats Calàbria 66, ha guanyat el premi d'aquesta categoria amb 'Aprofita'm', un projecte dissenyat conjuntament entre el teixit associatiu del barri de Sant Antoni de Barcelona (Federació d'Entitats Calàbria, 66); el Servei de Rehabilitació Comunitària de l'Esquerra de l'Eixample (SRC-EE), que depèn del departament de Salut de la Generalitat de Catalunya i treballa amb persones diagnosticades de malaltia mental; i l'ONG de Veí a Veí (banc d'aliments del barri).  

Els receptors d'aquests aliments són 51 famílies vulnerables (74 dones, 55 homes i 45 infants i adolescents) i 55 persones sense llar del barri de Sant Antoni i el seu radi d'influència. Durant el 2022, Calàbria 66 ha elaborat 2.572 racions d'aliments, ha distribuït 615 kg de productes i ha contribuït a la reducció de 938 kg de CO₂ a l'atmosfera.

 

Premi a la millor iniciativa de Prevenció del Malbaratament Alimentari

Ametller Origen, un exemple d'aprofitament alimentari al llarg de tota la cadena alimentària

Ametller Origen ha guanyat el premi d'aquesta categoria pel seu projecte integral que aborda la problemàtica del malbaratament alimentari des de l'origen al camp, passant per la transformació i la distribució dels aliments, arribant, fins i tot, a la conscienciació dels seus treballadors i clients.

Durant el 2022, la companyia ha donat 1.162.139 kg de productes a entitats socials, ha salvat 275.556 packs d'aliments i ha contribuït a la reducció d'1.872.880 kg de CO₂ a l'atmosfera.

 


 

Municipis: 
BarcelonèsBarcelona

Relacionats

Article

Cooperasec ha impulsat aquesta iniciativa que promou l'ús compartit entre el veïnat d'objectes, com una aspiradora o una tenda de campanya, per potenciar el consum responsable i el residu zero

Butlletí