El cotxe guanya la cursa de transports urbans de Barcelona per primer cop

20/09/2020 - 22:25

Contra tot pronòstic, el cotxe privat ha estat el vehicle guanyador durant la 17a edició de la Cursa de Transports Urbans de Barcelona. Les altres edicions ja ens havien acostumat a veure damunt del podi els vehicles de dues rodes, ja siguin les bicicletes, els patinets o les motos. En la carrera d’aquest any els corredors s’han hagut de desplaçar des de la Zona Universitària, a l’altura de la facultat d’Arquitectura, fins als Jardins de Can Miralletes.

Per què el cotxe?

La cursa d’enguany ha caigut en dissabte i, per tant, el trànsit a la ciutat era molt inferior al d’un dia laboral. Aquest fet ha propiciat que el cotxe hagi fet la millor marca, tot i que ha tardat 10 minuts per trobar aparcament. Els usuaris que s’han mogut en metro han arribat només un minut més tard, una bona marca tenint en compte que durant el cap de setmana cal esperar-se més temps entre comboi i comboi.

Una cursa virtual

Aquest any, per combatre l’expansió del coronavirus, s’ha decidit adequar també una cursa virtual. Els usuaris que hi han participat han hagut de cronometrar el temps que tarden en fer un desplaçament quotidià, com de casa a la feina, i omplir un formulari on s’havia d’especificar el tipus de transport que s’havia utilitzat.


 

Relacionats

Notícia

Els alcaldes i alcaldesses de l’Arc Metropolità traslladen al Departament d’Acció Climàtica les seves discrepàncies sobre el decret de les Zones de Baixes Emissions

Notícia

La DGT va autoritzar l'ús d'un senyal alternatiu al de les targetes ambientals per a l'accés a una Zona de Baixes Emissions, donant així carta de naturalesa al model de ZBE basat en la reducció de tots els tràfics motoritzats i no només a privilegiar els cotxes elèctrics sobre els de consum fòssil.

Entrevista
Martin Lutz és senador ministerial de Berlin.

Amb l’expert en sostenibilitat urbana parlem de les mesures que es van començar a aplicar ja fa més de 15 anys a la capital alemanya, on les zones de baixes emissions tenen molt més recorregut que a Catalunya. 

Butlletí