Eliminació de les ampolles de plàstic d’un sol ús als bombers de Barcelona

Font: Ajuntament de Barcelona

07/08/2020 - 11:11

Amb l’objectiu d’avançar en l’eliminació de plàstics d’un sol ús i la reducció de residus de plàstics, promogut per una iniciativa interna en els Parcs de Bombers, recentment s’ha implementat la substitució d’ampolles d’aigua d’un sol ús per cantimplores personals i reutilitzables.

En el transcurs de les intervencions que realitzen els bombers de la ciutat requereixen hidratar-se constantment a causa de la pèrdua de líquids que implica treballar de forma molt exigent amb els equips de protecció posats i en ambients molt calorosos. Per fer-ho de forma ordinària s'havien utilitzat ampolles de 1,5 litres de plàstic no reutilitzable. Aquest estiu cadascú d'ells disposarà d'una ampolla de 0,60 litres d'ús personal per utilitzar-la en les més de 20.000 intervencions que es realitzen a l'any.

Es tracta d’una ampolla de 600 ml de doble casc, d’acer inoxidable alimentari per fora i recobriment ceràmic per dins. Manté els líquids frescos durant 24h i calents durant 7h. El tap està fabricat amb plàstic reciclat.

Aquesta actuació dona resposta a la Instrucció en relació a l’aigua envasada i l’ús de gots de plàstic d’un sol ús en les dependències i serveis municipals (2019), i forma part del Pla Estratègic de Sostenibilitat Interna de la Gerència de Seguretat i Prevenció (2013 – 2022).


 

Categories: 

Relacionats

Article

Els establiments, les activitats econòmiques i els professionals que apliquin mesures per reduir o eliminar els envasos d’un sol ús gaudiran de bonificacions d’un 10% en els preus públics. Aquest benefici fiscal s’inclourà en les ordenances municipals a partir del 2023. És una mesura que s’emmarca en el compromís Barcelona Plàstic Zero de l’Ajuntament de Barcelona, del qual formen part més de dues-centes entitats de la ciutat.

Article

Què és l'SPOGOMI? Convertim la recollida d'escombraries en esport!

Article

Com a operador implicat en la lluita contra l’emergència climàtica i per al desenvolupament sostenible, TMB està avançant cap a una flota de bus de zero emissions incorporant més vehicles 100% elèctrics, d’hidrogen i explorant altres energies netes com l’ús del biometà.

Butlletí