Eliminació de les ampolles de plàstic d’un sol ús als bombers de Barcelona

Font: Ajuntament de Barcelona

07/08/2020 - 11:11

Amb l’objectiu d’avançar en l’eliminació de plàstics d’un sol ús i la reducció de residus de plàstics, promogut per una iniciativa interna en els Parcs de Bombers, recentment s’ha implementat la substitució d’ampolles d’aigua d’un sol ús per cantimplores personals i reutilitzables.

En el transcurs de les intervencions que realitzen els bombers de la ciutat requereixen hidratar-se constantment a causa de la pèrdua de líquids que implica treballar de forma molt exigent amb els equips de protecció posats i en ambients molt calorosos. Per fer-ho de forma ordinària s'havien utilitzat ampolles de 1,5 litres de plàstic no reutilitzable. Aquest estiu cadascú d'ells disposarà d'una ampolla de 0,60 litres d'ús personal per utilitzar-la en les més de 20.000 intervencions que es realitzen a l'any.

Es tracta d’una ampolla de 600 ml de doble casc, d’acer inoxidable alimentari per fora i recobriment ceràmic per dins. Manté els líquids frescos durant 24h i calents durant 7h. El tap està fabricat amb plàstic reciclat.

Aquesta actuació dona resposta a la Instrucció en relació a l’aigua envasada i l’ús de gots de plàstic d’un sol ús en les dependències i serveis municipals (2019), i forma part del Pla Estratègic de Sostenibilitat Interna de la Gerència de Seguretat i Prevenció (2013 – 2022).


 

Categories: 

Relacionats

Article

La Taula Plàstic Zero ha celebrat la seva primera sessió de treball per donar continuïtat i ampliar el Compromís Barcelona Plàstic Zero, que recull projectes i accions d’organitzacions diverses que treballen en la reducció dels plàstics d’un sol ús a la ciutat.

Article

Barcelona ha rebut, com els últims cinc anys, un reconeixement per la seva gestió de la recollida selectiva del paper i el cartró, en uns premis que lliure l'Associació Espanyola de Fabricants de Pasta, Paper i Cartró.

Article

El veïnat del barri del Poble Sec de Barcelona ja pot fer ús d'una màquina de compost, ubicada a l’ Institut Consell de Cent del barri.

Butlletí