L’Ajuntament de València desenvolupa una estratègia d‘apicultura urbana amb la instal·lació de més d’una vintena de ruscos en la ciutat

Font: Ajuntament de València

27/06/2020 - 19:02

El vicealcalde i regidor d’Ecologia Urbana, Sergi Campillo, i el regidor d’Agricultura i d’Emergència Climàtica, Alejandro Ramon, han visitat els dos ruscos ubicats al sostre de l’edifici municipal Punt de Ganxo a la Plaça de l’Almoina. Campillo ha destacat que “esta estratègia d’apicultura urbana forma part de la política impulsada pel govern de Joan Ribó per promoure la biodiversitat de València”.

Són ruscos destinats a la investigació i sumen una població d’aproximadament 2 milions d’abelles. “Hi ha més abelles que persones en la ciutat” ha explicat el vicealcalde, qui valora la seua importància “perquè són els principals insectes polinitzadors de molts arbres i plantes i per tant garanteixen la producció agrària mundial”. Sergi Campillo assenyala que “des de València volem contribuir al manteniment de la població de les abelles, a l’igual que altres ciutats com ara París on tenen més d’un miler de ruscos distribuits per tota la ciutat”.

En este sentit, el vicealcalde i regidor d’Ecologia Urbana ha avançat que s’està estudiant la possibilitat de desenvolupar una ordenança pròpia d’apicultura urbana o, en el seu cas, promoure un canvi legislatiu des de les Corts Valencianes per tal de fomentar esta estratègia i permetre fins i tot que es puguen instal·lar per part de particulars de manera segura. “Hem d’aprendre a vore la biodiversitat de la nostra ciutat com un element positiu i les abelles formen part d’esta biodiversitat que a més produeixen un producte molt volgut per l’èsser humà com és la mel”, ha dit Campillo.

Per la seua part, el regidor d’Agricultura i Emergència Climàtica, Alejandro Ramon, destaca que les abelles "són sòcies clau en l'ecosistema de la nostra fèrtil i productiva horta". "Per experiència sabem que cuidar dels col·laboradors maximitza la productivitat pròpia i no sols per això, sinó a més per respecte cap a estos éssers vius, és important cuidar i incentivar el seu desenvolupament", ha afegit.


 

Municipis: 
País Valencià
Etiquetes: 

Relacionats

Article

El pròxim mes de setembre es posarà en marxa el projecte SAVE THE HOMES per a facilitar als ciutadans i ciutadanes de València una sèrie de millores en el confort dels seus habitatges a través de la seua rehabilitació energètica. Per a dur-ho a terme s'ha constituït de manera estratègica un consorci conformat per l'Ajuntament de València, mitjançant l'Oficina de l'Energia; el Consell General de Col·legis d'Administradors de Finques de la Comunitat Valenciana i la Generalitat Valenciana, via la Vicepresidència Segona i Conselleria d'Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica, a través de l'Institut Valencià de l'Edificació (IVE). El projecte tindrà una duració de 3 anys i comptarà amb un finançament europeu de prop d’1,6 milions d'euros. 11 socis de quatre països europeus estaran involucrats.

Article

L’Ajuntament ja ha agilitzat els tràmits per demanar llicència per a instal·lar sistemes d’aprofitament d’energia solar. A més treballa en l’elaboració d’una nova ordenança municipal per a regular la captació solar d’ús tèrmic i d’energia fotovoltaica, així com en la modificació dels tributs locals que s’apliquen al respecte, «amb bonificacions per a aquelles vivendes que s’adeqüen i promoguen l’ús d’este recurs renovable».

Article
En espais que conserven la vegetació que ha crescut de manera natural durant el confinament

Durant el període de confinament més estricte en València, els treballs de jardineria han baixat d’intensitat i això ha provocat que en algunes praderes dels jardins de la ciutat han crescut de manera natural flors i plantes que atrauen insectes polinitzadors beneficiosos per la seua acció com a fauna útil per al control de plagues i millora dels ecosistemes urbans.

Butlletí