Primera sessió del Consell Acadèmic Assessor de l’Agenda 2030 de Barcelona

Font: Ajuntament de Barcelona

11/06/2020 - 10:30

El Consell està format per 32 acadèmiques i acadèmics de prestigi reconegut en els àmbits econòmic, social i ambiental, que han aportat la seva opinió sobre les propostes presentades per la tinenta d’alcaldia, Laia Bonet, i el comissionat d’Agenda 2030, Miquel Rodriguez.

Les funcions del Consell són les següents:

  • Assessorar l’equip del Govern municipal sobre el desenvolupament de l’Agenda 2030 i l’assoliment dels ODS.
  • Promoure l’elaboració d’estudis en col·laboració amb universitats, centres docents, centres de recerca, empreses, fundacions i institucions públiques i privades vinculades als àmbits d’acció de l’Agenda 2030.
  • Proposar actuacions i projectes amb l’objectiu que la ciutat es converteixi en una ciutat referent en l’assoliment dels ODS i proposar polítiques públiques innovadores.
  • Disposar d’una visió àmplia i global de tots els aspectes vinculats a l’Agenda 2030, i sobretot en relació amb els projectes i iniciatives promoguts per l’Ajuntament.
  • Avaluar el desenvolupament de la mesura de govern per a la implementació de l’Agenda 2030 i proposar millores en el sistema d’indicadors.
  • Analitzar els resultats dels informes anuals de seguiment i avaluació dels objectius abans que es facin públics.
  • Promoure el coneixement i el suport ciutadà a l’Agenda 2030 i als ODS, connectant el món acadèmic, les institucions i la ciutadania.
Categories: 
Etiquetes: 

Relacionats

Article

La Conferència "Tinguem Cura del Planeta" celebra la seva 10a edició reivindicant el paper decisiu del jovent per transformar el món.

Article

Les iniciatives guanyadores, que han estat escollides entre 72 propostes presentades, han rebut un guardó que reconeix l’impacte mesurable en la consecució dels objectius de desenvolupament sostenible (ODS), ja siguin iniciatives empresarials, socials i de mitjans de comunicació o projectes educatius.

Article

El nou projecte als municipis d’Orpí, Santa Maria de Miralles i Carme, suposaria la dinamització econòmica sostenible i l’arrelament de joves al territori.

BOSCAT recolza l’Associació de propietaris Miralles-Orpinell per impulsar un projecte Holístic regenerador de la Vall del Carme, a la comarca de l’Anoia, i reclama l’atenció de les administracions a aquesta iniciativa innovadora nascuda des del territori i generadora del paisatge resilient al canvi climàtic que necessita Catalunya

Butlletí