Granollers posa en marxa una deixalleria industrial

Font: Ajuntament de Granollers

04/03/2020 - 15:49

És un programa municipal que vol contribuir a la materialització de la simbiosi o relació col·laborativa al món industrial local en àmbits com l’energètic, la mobilitat i els residus, entre altres.

L’Associació d’Empresaris i Propietaris dels Polígons Industrials Jordi Camp i Congost (AEP Camp Congost) i l’Ajuntament de Granollers han posat en marxa un servei de deixalleria industrial orientada a la millora de la gestió de residus valoritzables de paper i cartró, plàstic, ferralla i fusta.

És una prova pilot que es va iniciar al mes de novembre i que té una durada prevista de quatre mesos. Consisteix a posar a disposició dels industrials un espai dins del mateix polígon on puguin portar els seus residus valoritzables, de manera que la reducció dels costos de transport i el pagament per residu incentiva l’adequada separació.

La iniciativa neix del projecte Granollers entra en simbiosi que impulsa l’Ajuntament i la Diputació de Barcelona. És un programa municipal que vol contribuir a la materialització de la simbiosi o relació col·laborativa al món industrial local en àmbits com l’energètic, la mobilitat i els residus, entre altres.

Amcor, Barikit, Bocrep, Comercial Vila Vila, Descans del Vallès i Fat Soluciones de Corte són les sis empreses participants en aquesta prova pilot. El gestor TEGA CRT, també membre de l’associació industrial, és l’empresa responsable de l’anàlisi inicial, la gestió, la recollida, el control d’aquests residus i la seva valorització. Tega ha habilitat una zona de descàrrega i de control de residus a les seves instal·lacions del polígon Jordi Camp i ha lliurat a les empreses participants, sense cost, les gàbies per als diferents residus.


 

Categories: 

Relacionats

Acte
13/05/2021 - 11:30
La Fàbrica del Sol
Acte
13/05/2021 - 10:00
La Fàbrica del Sol
Article

El nou edifici funerari reaprofita l’energia tèrmica que generen els crematoris per mantenir actiu el sistema de calefacció i aigua calenta. Una delegació de l’Ajuntament ha visitat aquesta setmana les instal·lacions, ubicades al polígon industrial de Can Roca, que es van inaugurar el passat mes de febrer

Butlletí