Segon congrés - Transport públic és cosa de Dones

dimecres, 11 març, 2020 - 09:00 a dijous, 12 març, 2020 - 16:59
Pati Manning. c.Montalegre, 7. Barcelona

Per què li diuen “vulnerabilitat” quan es tracta de desigualtat?

Aquest any des de la PTP volem analitzar i desconstruir el concepte “vulnerabilitat”. Pensem que és una paraula de la que s’abusa, i que en moltes ocasions no s’utilitza correctament i amaga desigualtats estructurals i socials del sistema, que excusen les mancances de la mobilitat al territori.

Alhora, volem fer especial referència a altres motius de desigualtat que afecten també de forma especial a les dones i la seva mobilitat, així com també inclouen i es combinen amb la d’altres persones i col·lectius que no encaixen en el model de referència que es pretén majoritari (home de mitja edat, amb capacitat econòmica i vida resolta).  Cada cop som més les persones que no ens identifiquem amb aquest estereotip, i volem parlar-ne i visibilitzar les mancances i dificultats del nostre sistema de transport amb les experiències i els coneixements de les persones assistents al congrés.

Volem parlar de com fer la ciutat més amable per a les persones que per alguna condició personal troba dificultats en el seus desplaçaments,. La millora de l’urbanisme i el transport ha d’estar enfocada per a tothom, doncs la ciutat que supera el “test d’igualtat” permet donar una millor la qualitat de vida per a tota la població.

Per aquest motiu, i aprofitant la segona edició del Congrés “El transport públic és cosa de dones?”, us convidem a venir el proper 11 de març al Pati Manning per a compartir i debatre la vostra visió per superar les desigualtats en el transport que patim les dones i altres col·lectius. Perquè tots i totes ens desplacem, perquè totes i tots podem millorar la manera en què ens desplacem.

A baix de tot d’aquesta pàgina podràs trobar el formulari d’inscripció per a confirmar la teva assistència.

Programa de l’acte

09:00 – 09:30 Acreditació

09:30 – 10:00 Parlaments i benvinguda.

10:00 – 10:30 Ponència inaugural

10:30 – 11:30 EIX 1: Mobilitat i situacions de pobresa

11:30 – 12:00 Pausa – Networking

12:00 – 13:00 EIX 2: Mobilitat, accessibilitat i autonomia

13:00 – 14:00 EIX 3: Mobilitat i violències contra les dones

14:00 – 15:30 Temps per dinar i/o altres

15:30 – 16:30 EIX 4: Mobilitat i persones migrades

16:30 – 17:00 Conclusions participades

 

INSCRIPCIONS


 

Municipis: 
Categories: 
Mobilitat

Relacionats

Notícia

Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) ha formalitzat la compra de 36 autobusos estàndard de 12 metres d'hidrogen, a més de dos vehicles articulats, que serien els primers articulats d'hidrogen a circular a tota Espanya. Es tracta de la compra més important de vehicles d’hidrogen de TMB i està finançada pel Ministerio de Transporte, Movilidad y Agenda Urbana, en el marc dels fons Next Generation
 

Notícia

L’objectiu de la campanya és que el col·lectiu jove que encara no hagi fet el canvi de sistema de la T-jove a la T-mobilitat faci el traspàs amb antelació a la tornada a les aules del mes de setembre.

Article

TMB té previst arribar a tenir un 25% de la flota de zero emissions el 2024, quan la nova flota ja comptarà amb 232 vehicles 100% elèctrics i 44 autobusos d’hidrogen, fet que permetrà a TMB reduir 4.785 tones d’emissions de CO₂ i 22 tones de NOx a l’any.

Butlletí