L’etiqueta ambiental fixarà el preu per aparcar a les àrees verda i blava a Barcelona

Font: betevé

05/02/2020 - 08:30

El Ple de l'Ajuntament de Barcelona aprova les noves tarifes d'aparcament, que pugen per a tots els vehicles excepte els ECO i els de zero emissions

El Ple de l’Ajuntament de Barcelona ha aprovat les noves tarifes per aparcar a les àrees verda i blava per al 2020. L’etiqueta ambiental dels vehicles serà decisiva a l’hora de fixar el preu, que variarà segons el grau de contaminació de cada cotxe. Els vehicles ECO pagaran el mateix que fins ara, mentre que la resta tindran increments d’entre 0,75 i 1,25 € l’hora en funció de si tenen etiqueta o no.

Per exemple, un vehicle amb una etiqueta C que vulgui aparcar a l’àrea blava del centre (Eixample i Ciutat Vella) pagarà 3,25 € l’hora, mentre que fins ara pagava 2,5 €. Un cotxe sense etiqueta haurà d’abonar 3,75 € per aparcar una hora d’àrea blava al centre. En canvi, els vehicles amb zero emissions tindran l’àrea blava gratuïta i només pagaran 0,50 € l’hora a l’àrea verda.

Font: Ajuntament de Barcelona

 

Àrea blava de pagament al migdia i a l’agost

Una altra de les novetats de les tarifes 2020 d’aparcament és que l’àrea blava serà de pagament també de 14 a 16 hores i durant el mes d’agost. A més, es penalitzarà l’ús indegut de les places d’aparcament i l’import per cancel·lar una denúncia passarà de 7 a 9 euros.

 

Els residents pagaran l’àrea verda

A partir d’aquest any, tots els residents hauran de pagar 0,20 € al dia per aparcar a l’àrea verda de dilluns a divendres (52 € l’any) i també s’haurà de pagar el mes d’agost. Fins ara, els que no tenien multes en l’últim any tenien la quota bonificada. Per al 2020, els que ja hagin demanat la bonificació anual no hauran de pagar.


etiquetes

Municipis: 

Relacionats

Article

La tinenta d’alcaldia d’Urbanisme, Transició Ecològica, Serveis Urbans i Habitatge, Laia Bonet, ha mostrat a Brussel·les el compromís de Barcelona amb la millora de la qualitat de l’aire a la ciutat. Ha estat en el marc d’una reunió amb l’eurodiputat Javi López, ponent del Parlament Europeu per a la revisió de la Directiva de la qualitat de l’aire, i amb François Wakenhut, cap de la unitat de qualitat de l’aire de la Comissió Europea

Notícia

Les ZBE són àrees on es restringeix l'accés i la circulació dels vehicles més contaminants, segons l'etiqueta o distintiu ambiental de cada vehicle, i també depenent dels fenòmens meteorològics que puguin afectar o empitjorar les condicions de qualitat de l'aire. 

Notícia

L’Agència de Salut Pública de Barcelona (ASPB) ha publicat l’Informe anual de qualitat de l’aire a Barcelona per l’any 2022.

Butlletí