Els ramaders del Berguedà ja poden valoritzar el seu plàstic agrícola

Font: AD Berguedà

22/01/2020 - 08:21

D'aquesta manera podran adquirir productes reciclats fets amb el seu plàstic.

El dia 13 de gener es va iniciar la campanya de recollida de plàstics agrícoles al Berguedà i finalitzarà el 30 d’abril de 2020.

Amb l’objectiu de seguir avançant en l’aplicació de mesures per fer del Berguedà una comarca més sostenible i respectuosa amb el medi ambient va sorgir la necessitat de trobar una solució per als plàstics generats pel sector de l’agricultura i la ramaderia. En els darrers mesos l’Agència ha mantingut reunions i sessions de treball amb els diferents agents implicats tals com les empreses productores, Unió de pagesos, l’empresa Simbiosy i l’administració, per tal d’avaluar l’impacte i possible solució a aquests residus. En l’anàlisi es va detectar que la majoria del plàstic residual contenia FILM PEBRD, un material reciclable i amb valor de mercat, que en altres països com Alemanya fa anys que reciclen amb èxit.

Per tal de dur a terme la campanya de recollida de plàstics agrícoles s’ha establert un protocol a seguir per part d’agricultors i ramaders amb l’empresa Containers del Berguedà SL.

Tota la informació detallada sobre la metodologia per adherir-se a la campanya es podrà trobar al portal web www.adbergueda.cat.

Aquesta campanya s’emmarca dins del projecte innovador i experimental del Servei d’Ocupació de Catalunya impuls de l’economia circular al Berguedà, promogut per l’Agència de Desenvolupament del Berguedà juntament amb el Consell Comarcal. I destacar que, gràcies a la col·laboració dels diferents agents de la cadena de valor es permetrà la recuperació i es posarà en manifest els beneficis ambientals i econòmics d’aquesta iniciativa.


 

Municipis: 
Categories: 

Relacionats

Notícia
Un pas més per dir adéu a la cultura d’usar i llençar

El passat 14 de juliol es va presentar aquest el Compromís Barcelona Plàstic Zero i alguns dels projectes de la Taula Plàstic Zero que busquen encoratjar a entitats i empreses a sumar-s'hi per fer front a la cultura d’usar i llençar.
Notícia

La Borsa de Subproductes de Catalunya és una plataforma virtual i gratuïta de compravenda i intercanvi de subproductes i residus entre empreses per promoure la recuperació i la reintroducció de materials a les cadenes productives.

Article

Vídeo creat en el marc de la campanya "A Sant Feliu, dràstics amb els plàstics", impulsada per l'Oficina de Serveis Ambientals de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat en col·laboració amb els centres educatius de la xarxa Escoles + Sostenibles i entitats del municipi per conscienciar sobre la importància dels ecosistemes marins.

Butlletí