Els ramaders del Berguedà ja poden valoritzar el seu plàstic agrícola

Font: AD Berguedà

22/01/2020 - 08:21

D'aquesta manera podran adquirir productes reciclats fets amb el seu plàstic.

El dia 13 de gener es va iniciar la campanya de recollida de plàstics agrícoles al Berguedà i finalitzarà el 30 d’abril de 2020.

Amb l’objectiu de seguir avançant en l’aplicació de mesures per fer del Berguedà una comarca més sostenible i respectuosa amb el medi ambient va sorgir la necessitat de trobar una solució per als plàstics generats pel sector de l’agricultura i la ramaderia. En els darrers mesos l’Agència ha mantingut reunions i sessions de treball amb els diferents agents implicats tals com les empreses productores, Unió de pagesos, l’empresa Simbiosy i l’administració, per tal d’avaluar l’impacte i possible solució a aquests residus. En l’anàlisi es va detectar que la majoria del plàstic residual contenia FILM PEBRD, un material reciclable i amb valor de mercat, que en altres països com Alemanya fa anys que reciclen amb èxit.

Per tal de dur a terme la campanya de recollida de plàstics agrícoles s’ha establert un protocol a seguir per part d’agricultors i ramaders amb l’empresa Containers del Berguedà SL.

Tota la informació detallada sobre la metodologia per adherir-se a la campanya es podrà trobar al portal web www.adbergueda.cat.

Aquesta campanya s’emmarca dins del projecte innovador i experimental del Servei d’Ocupació de Catalunya impuls de l’economia circular al Berguedà, promogut per l’Agència de Desenvolupament del Berguedà juntament amb el Consell Comarcal. I destacar que, gràcies a la col·laboració dels diferents agents de la cadena de valor es permetrà la recuperació i es posarà en manifest els beneficis ambientals i econòmics d’aquesta iniciativa.


 

Municipis: 
Categories: 

Relacionats

Notícia

Espanya s'ha sumat a Brussel·les al Pacte Europeu dels Plàstics, una iniciativa amb l'objectiu d'accelerar la transició cap a l'economia circular en l'àmbit dels plàstics, eliminar els residus plàstics de l'entorn, reduir l'ús innecessari del plàstic i apostar per la innovació en la reutilització i reciclatge del plàstic.

Entrevista
El director de Materfad ens explica que no hi ha un material màgic, sostenible i zero impacte. Cada repte requereix una solució diferent.

Aquesta entrevista pretenia trobar totes les respostes a les millors alternatives al plàstic. Però com diu l’entrevistat, Robert Thompson, director científic de Materfad. Centre de Materials de Barcelona, no hi ha material bo o dolent i no hi ha una resposta que ho resolgui tot. Així doncs, en aquesta entrevista no donarem solucions alternatives a l’ús del plàstic sinó que entendrem la importància d’escollir els materials més idonis en cada cas. I el que resulta encara més important, que el repte que realment tenim com a societat és el d’assumir canvis de mentalitat que ens permetin ser més eficients.

Article

La Comissió Europea organitza un concurs de bosses reutilitzades amb l'objectiu mostrar com la CE està realitzant un canvi per a convertir-se en més sostenible i inspirar els ciutadans de la UE a fer el mateix amb articles antics i sense utilitzar que podrien reutilitzar en lloc de llençar. Fins el 3 de març.

Butlletí