Sant Cugat del Vallès instal·larà pipicans per generar compost

Font: Cugat.cat

03/01/2020 - 09:00

Sant Cugat del Vallès instal·larà pipicans al barri de Volpelleres que serviran per generar compost i reutilitzar-lo als parcs i espais verds de la ciutat. 

La intenció és ubicar l'any vinent mitja dotzena d'aquestes instal·lacions, en una prova pilot, segons ha avançat el regidor de Benestar Animal, Francesc Carol. A més, també s'ampliarà la xarxa d'espais per a gossos coneguts com a correcans, on poden anar deslligats. La previsió és fer-ne un de nou, tot i que la ubicació encara no s'ha concretat i es treballarà en el marc dels consells de barri.Pipicans sostenibles
Segons ha explicat Carol, la instal·lació d'aquests pipicans consta d'un rectangle d'acer amb una paperera a sobre i un espai on posar fullaraca dels arbres. Els gossos orinen a sobre per crear compost, que serà recollit i reutilitzat per als jardins de la ciutat.

 

Correcans

Aquest nou correcà s'afegirà als sis espais de socialització de gossos d'entre 1.000 i 3.000 metres quadrats de què disposa Sant Cugat. Compten amb tanca, bancs, papereres i rètols, i estan ubicats a:

  • Parc de la Pollancreda
  • La zona del carrer de Víctor Català
  • Avinguda de Can Bellet
  • La zona de les casetes de Can Rabella
  • Coll Favà
  • Can Mates

 

De fet, al parc del Turó de Can Mates existeix una prova pilot on els gossos poden anar deslligats fora de les zones de socialització entre les sis de la tarda i les deu del matí d'octubre a abril, i de vuit del vespre a deu del matí, entre maig i setembre.

 

Refugi d'animals

Sant Cugat també està a l'espera del refugi d'animals. Carol ha concretat que l'equipament comptarà amb dotació pressupostària aquest 2020 perquè sigui una realitat durant el mandat. De fet, el refugi ja compta amb un projecte i serà la Taula de Benestar Animal la que haurà de decidir la seva ubicació i com ha de ser la gestió.

Mentre no estigui construït el refugi, l'Ajuntament habilitarà la comissaria de la Policia Local perquè els gossos abandonats o perduts hi puguin estar 24 hores abans d'anar al refugi de Caldes Animal.


 

Categories: 

Relacionats

Notícia

El ple municipal de l'Ajuntament de Sant Cugat del Vallès d’aquest mes de desembre ha aprovat la licitació del nou contracte de servei de neteja viària i recollida i transport de residus.

Notícia

Una quinzena de centres transmeten l'ensenyament d'aquesta tècnica.

Notícia

Des de l'arribada de 'Too Good To Go', ja són 38 comerços adherits que venen paquets d'aliments a un preu reduït que si no es llançarien a la brossa

Butlletí