El Consell dels Infants treballarà per fer de Mollet una ciutat sense plàstic

22/12/2019 - 08:30

A partir d’ara, els 27 joves que han estat escollits representants del CIM en aquesta 14ena edició, treballaran als seus centres educatius i amb les seves famílies sobre tot el relacionat amb l’emergència climàtica i el consum de plàstic per tal de fer les seves propostes i exposar-les al Ple del Consell dels Infants previst pel mes de març de l’any vinent. 

Després d’acceptar la proposta que l’alcalde Josep Monràs ha fet als joves regidors i regidores que aquest curs formen part del Consell dels Infants de Mollet del Vallès (CIM), a partir d'ara començaran a debatre sobre l’emergència climàtica i més concretament sobre les mesures que caldria prendre per reduir el consum de plàstic. Els regidors i regidores del CIM s’han reunit amb l’alcalde Monràs i el regidor d’Educació, Raúl Broto, per consensuar la proposta a treballar enguany.

Després de la reunió, Josep Monràs recordava que “la crisi climàtica ens està afectant a tots i a totes i és una qüestió suficientment important perquè els nostres joves puguin elaborar les seves propostes”, i en aquest sentit “els he demanat que treballin en concret sobre el consum desaforat que fem del plàstic i estudiïn quines mesures es poden aplicar per reduir-lo i fer de Mollet una ciutat sense plàstics” i “com sempre ha fet aquest Ajuntament, el que surti d’aquest treball de camp s’aplicarà en benefici dels ciutadans i ciutadanes de la nostra ciutat”. 

Justament, l’Ajuntament de Mollet del Vallès declararà l’emergència climàtica a la ciutat a partir de l’1 de gener de 2020.

Al CIM hi participen els alumnes de 5è i 6è de primària de totes les escoles públiques i concertades de Mollet més l’Escola d’Educació Especial Can Vila. Enguany, en total, són 675 alumnes. 

Es va crear l’any 2005 i és l’òrgan a través del qual els més joves aprenen els processos democràtics exercint el seu dret a participar, a expressar les seves idees i a proposar accions concretes per ajudar a transformar la ciutat.   


 

Categories: 

Relacionats

Notícia

Un estudi del Servei Meteorològic de Catalunya (Meteocat) confirma que les sequeres han empitjorat els darrers anys. L'estudi analitza les sequeres que han tingut lloc al país des del 1915 o 1787 fins al 2024 i confirmen que la darrera sequera del 2021-2024 és la més greu des que estenen registres.

Notícia

Els tres darrers anys (2022-2024) han estat molt càlids, provocant un augment de la mitjana anual de la temperatura de l’aire a Catalunya de 2 °C en els darrers 75 anys (1950-2024)

Notícia

Un mapa recull els espais a l’aire lliure i els equipaments municipals de Granollers on refugiar-se de les altes temperatures durant episodis de calor intensa.

Butlletí