La platja del Somorrostro va acollir dues accions per protegir i defensar les platges

Font: betevé

25/11/2019 - 08:00

S'ha celebrat la 2a edició de l'Acció Platges Met i l'acció "Barceloneta és mar" per protegir i defensar les platges

Hi ha hagut dues accions a la platja del Somorrostro per ajudar a protegir i defensar les platges davant de diferents reptes que condicionen la gestió diària i la preservació d’aquests espais naturals com són el canvi climàtic, la regressió del litoral i la presència de residus.

L’acció de Platges MET, organitzada per l’AMB, el Museu de Ciències Naturals de Barcelona i els ajuntaments dels vuit municipis metropolitans del litoral, s’emmarca en el 13è cicle d’activitats als parcs, platges i rius metropolitans. S’hi ha fet un taller sobre microplàstics, en què els assistents han pogut veure’ls a través d’un microscopi. També hi havia previst un taller de meduses per conèixer el seu cicle vital, però tret d’algun interessat que ha demanat informació expressament, l’exposició sobre aquests invertebrats no s’ha vist.

Aquesta jornada lúdica té tres objectius principals: conscienciar la població sobre els reptes i els problemes del litoral, contribuir a l’augment del civisme per part dels usuaris metropolitans en aquests espais naturals i canviar la percepció social sobre les platges per prendre consciència de la seva importància com a espais naturals.

L’Associació Front Marítim Barceloneta també ha fet la seva acció

A l’altra banda de la platja, prop del moll, l’Associació Front Marítim Barceloneta ha organitzat una campanya per a la preservació del món marí sota el lema “Barceloneta és mar“. Des de l’organització destaquen la importància d’activitats com les d’aquest diumenge “per conèixer a fons el mar, aquest espai tan desconegut per a tots.”

També han fet una recollida de residus tant a la sorra com a dins del mar.


 

Municipis: 
Categories: 

Relacionats

Butlletí