ANY INTERNACIONAL DEL SO

dimecres, 1 gener, 2020 - 00:00 a divendres, 31 gener, 2020 - 23:59

L’any internacional del so és una iniciativa global per destacar la importància del so i de les ciències i tecnologies relacionades per a tots a la societat. L’any internacional del so consistirà en activitats coordinades a nivell regional, nacional i internacional. Aquestes activitats tindran com a objectiu estimular la comprensió a tot el món de l'important paper que té el so en tots els aspectes de la nostra societat. Aquestes activitats també fomentaran la comprensió de la necessitat del control del soroll a la natura, a l’entorn construït i al lloc de treball.

El so juga un paper important en totes les activitats humanes i les aplicacions de l’acústica es troben en gairebé tots els aspectes de la societat moderna. Les subdisciplines inclouen aeroacústica, àudio, processament de senyal, acústica arquitectònica, bioacústica, electroacústica, soroll ambiental, acústica musical, control de sorolls, audició i psicoacústica, acústica física, parla, ultrasò, so i vibració subaquàtica. El so és una part essencial de la comunicació entre els humans: en forma de parla, com a so d’avís, i també en música i en sons creatius. Tanmateix, hi ha una preocupació per un excés de so, que després es converteix en soroll i cal controlar-los per garantir ambients de treball i seguretat acceptables i segurs.

Més informació: https://sound2020.org/


 

Categories: 
Contaminació

Relacionats

Notícia

Aquesta serà un dels reptes a debat al congrés ACUSTICAT, el gran punt de trobada de l’acústica catalana que se celebrarà els dies 24 i 25 d’abril a Manresa. Ja es pot consultar el programa.

Acte
25/04/2024 - 00:00
Teatre Kursaal de Manresa

Butlletí