L'Observatori del Paisatge de Catalunya rep el premi Nova Cultura del Territori

Font: Nació Digital

02/06/2019 - 19:35
 Una de les seus de l'Observatori del Paisatge és a l'Hospici d'Olot. | Arxiu NG.

Una de les seus de l'Observatori del Paisatge és a l'Hospici d'Olot. | Arxiu NG.

L'ens, amb seus a Olot i a Barcelona, ha rebut la distinció que atorguen l’Associació de Geògrafs Espanyols i el Col·legi de Geògrafs a entitats que contribueixin a una gestió sostenible del territori.

L’Observatori del Paisatge de Catalunya (OPC), ens dependent del Departament de Territori i Sostenibilitat, ha recollit avui a Madrid, a través del seu director, Pere Sala, el premi Nova Cultura del Territori, que atorguen l’Associació de Geògrafs Espanyols i el Col·legi de Geògrafs. La seu tècnica de l'OPC és a l'Hospici d'Olot, amb què el batlle d'Olot participa al Consell Rector de l'entitat i l'Ajuntament forma part de la Comissió Executiva.
 
El guardó, sense dotació econòmica, s’atorga bianualment des de 2009 i reconeix les persones, entitats i institucions que contribueixen a impulsar una ordenació i gestió del territori basada en la sostenibilitat, l’eficiència econòmica i l’equitat social. Així, l’Associació i el Col·legi de Geògrafs han tingut en compte els “valors de defensa, respecte i actuació prudent, racional i sensata sobre el territori” de l’Observatori.
 
El consorci de l'Observatori del Paisatge de Catalunya és un ens d'assessorament de l’administració catalana i de conscienciació de la societat en matèria de paisatge. La seva creació respon a la necessitat d'estudiar el paisatge, elaborar propostes i impulsar mesures de protecció, gestió i ordenació en el marc d'un desenvolupament sostenible.
 
Un dels principals objectius de l'Observatori del Paisatge és incrementar el coneixement que té la societat catalana dels seus paisatges, així com donar suport a l'aplicació del Conveni europeu del paisatge i de la Llei de protecció, gestió i ordenació del paisatge de Catalunya.
 
Entre les seves funcions hi ha la d’elaborar els catàlegs del paisatge de Catalunya, fixar criteris per establir els objectius de qualitat paisatgística, i les mesures i accions necessàries destinades a assolir aquests objectius. Igualment, difon estudis i informes i estableix metodologies de treball en matèria de paisatge. Finalment, estimula la col·laboració científica i acadèmica en matèria de paisatge i prepara seminaris i publicacions relacionades amb les polítiques de paisatge.

 

 

Relacionats

Notícia

El bestiar pasturarà a la finca de Can Colomer després d’haver-hi fet diferents aclarides forestals per reduir-ne la massa arbòria
El projecte pretén avaluar i demostrar com el pasturatge i la gestió forestal tenen efectes positius sobre el territori en l’àmbit ambiental, econòmic i sociocultural

Article

Un eucaliptus centenari malmès per la sequera és l’eix del nou espai de biodiversitat que Mataró ha dissenyat al Parc Central. Malauradament, es va haver de talar pel risc de caiguda, però encara és font de vida

Reportatge
EN EL PUNT DE MIRA

Les característiques concretes ecosistèmiques i urbanístiques de Collserola fan que la gestió forestal i agrícola presenti reptes particulars.

Butlletí