L'Observatori del Paisatge de Catalunya rep el premi Nova Cultura del Territori

Font: Nació Digital

02/06/2019 - 19:35
 Una de les seus de l'Observatori del Paisatge és a l'Hospici d'Olot. | Arxiu NG.

Una de les seus de l'Observatori del Paisatge és a l'Hospici d'Olot. | Arxiu NG.

L'ens, amb seus a Olot i a Barcelona, ha rebut la distinció que atorguen l’Associació de Geògrafs Espanyols i el Col·legi de Geògrafs a entitats que contribueixin a una gestió sostenible del territori.

L’Observatori del Paisatge de Catalunya (OPC), ens dependent del Departament de Territori i Sostenibilitat, ha recollit avui a Madrid, a través del seu director, Pere Sala, el premi Nova Cultura del Territori, que atorguen l’Associació de Geògrafs Espanyols i el Col·legi de Geògrafs. La seu tècnica de l'OPC és a l'Hospici d'Olot, amb què el batlle d'Olot participa al Consell Rector de l'entitat i l'Ajuntament forma part de la Comissió Executiva.
 
El guardó, sense dotació econòmica, s’atorga bianualment des de 2009 i reconeix les persones, entitats i institucions que contribueixen a impulsar una ordenació i gestió del territori basada en la sostenibilitat, l’eficiència econòmica i l’equitat social. Així, l’Associació i el Col·legi de Geògrafs han tingut en compte els “valors de defensa, respecte i actuació prudent, racional i sensata sobre el territori” de l’Observatori.
 
El consorci de l'Observatori del Paisatge de Catalunya és un ens d'assessorament de l’administració catalana i de conscienciació de la societat en matèria de paisatge. La seva creació respon a la necessitat d'estudiar el paisatge, elaborar propostes i impulsar mesures de protecció, gestió i ordenació en el marc d'un desenvolupament sostenible.
 
Un dels principals objectius de l'Observatori del Paisatge és incrementar el coneixement que té la societat catalana dels seus paisatges, així com donar suport a l'aplicació del Conveni europeu del paisatge i de la Llei de protecció, gestió i ordenació del paisatge de Catalunya.
 
Entre les seves funcions hi ha la d’elaborar els catàlegs del paisatge de Catalunya, fixar criteris per establir els objectius de qualitat paisatgística, i les mesures i accions necessàries destinades a assolir aquests objectius. Igualment, difon estudis i informes i estableix metodologies de treball en matèria de paisatge. Finalment, estimula la col·laboració científica i acadèmica en matèria de paisatge i prepara seminaris i publicacions relacionades amb les polítiques de paisatge.

 

 

Relacionats

Notícia

La primera fase de renaturalització del Parc de Les Basses contempla la demolició de l’espai pavimentat i la construcció de dues basses. Després, es farà la plantació de 102 arbres i un jardí d’aromàtiques i se senyalitzarà l’entorn. El material resultant de l’enderroc del paviment s’utilitzarà per a l’estructura de la xarxa de camins, per evitar la generació de runa. 

Notícia

Els arbres plantats al Parc Ambiental de la Torre de la Vila s'inclouen en la campanya "Un arbre per Europa". Ens hem sumat a aquesta iniciativa de l'associació juvenil no partidista Equip Europa,  que compta amb el suport de l’Oficina del Parlament Europeu a Espanya.

Article
Recomanació per Sant Jordi 2024

Estimada Collserola és un llibre de Raúl Deamo per Barcelona Carnet de Voyage.

Butlletí