La quarta edició del Velèctric torna a la plaça de la Llibertat de Reus el 26 i 27 d’abril

Font: Ajuntament de Reus

11/04/2019 - 15:56

L’Ajuntament de Reus, els concessionaris de cotxes i altres empreses vinculades a la mobilitat sostenible tornen a sumar esforços per quarta vegada per acostar a la ciutadania els vehicles elèctrics i híbrids. La nova edició del Velèctric, la fira impulsada des de la regidoria de Medi Ambient i Ocupació, tindrà lloc a la plaça de la Llibertat els dies 26 i 27 d’abril. Fins al moment, 15 expositors ja han confirmat la seva participació.

El Velèctric s’emmarca en les accions que desenvolupen l’Ajuntament i les empreses municipals per promoure la mobilitat sostenible a la ciutat. En aquest sentit, tindrà un paper destacat en la quarta edició de la mostra, l’aposta municipal pel carsharing corporatiu. Actualment, el consistori té en fase de licitació el projecte propi de cotxe compartit; i té en marxa la primera prova pilot a tota Europa de projecte Yuko de carsharing corporatiu de Toyota.

Velèctric ofereix als visitants la possibilitat de provar diferents modalitats de vehicles elèctrics i híbrids, i alhora d’informar-se sobre els seus avantatges. La fira tornarà a comptar amb una zona de test drive per provar els vehicles i una zona de prova de bicicletes elèctriques. Les persones interessades en testejar un dels vehicles s’hauran de registrar prèviament a la pàgina web reus.cat/velectric.

Els expositors confirmats fins ara són els següents: Autoforum, Autoforum Premium, Nikko Center, Tarraco Móbil, Autoxandri, Oliva Motor, Multicar, Pasmon, Tecno Tarraco, Bormar Motos, Norauto Reus, Minicar Pons, Baycar, Cicles Masvi i Hybridtarraco. Mentre que les marques representades són: Toyota, Lexus, Nissan, BMW, Honda, Volkswagen, Seat, Renault, Scutum, Focus, entre altres.

La fira del cotxe elèctric i híbrid de Reus pretén donar a conèixer les possibilitats i els avenços tecnològics dels vehicles amb energies alternatives al carburant fòssil i que no emeten gasos contaminants i C02, ni sorolls mentre circulen.

Així, la mostra compta també amb un espai amb activitats infantils, amb un circuït per a karts elèctrics; i un espai per xerrades. Una de les ponències previstes explicarà com accedir a les ajudes del Plan Moves 2019, que ofereix ajuts de fins 6.000 euros per la compra d’un vehicle híbrid o elèctric (dissabte a les 11:30h).

La quarta edició del Velèctric estarà oberta el divendres, de 17:30 a 21:00h, i el dissabte de 10:30 a 14:00 i de 18:00 a 21:00h. L’acte oficial d’obertura serà el divendres a les 18:30h, amb una visita de l’alcalde de Reus, Carles Pellicer, i el regidor de Medi Ambient i Ocupació, Daniel Rubio.

Reus, ciutat de referència en mobilitat sostenible
L’any 2014, l’Ajuntament, a través de l’empresa municipal Reus Mobilitat i Serveis, va impulsar la mobilitat elèctrica amb la instal·lació de 9 estacions de recàrrega en aparcaments subterranis i 2 estacions en superfície. Des de llavors, la xarxa municipal ha experimentat un salt qualitatiu amb l’augment del nombre d’estacions i el bon funcionament de la política d’incentius a l’usuari del vehicle elèctric.

La xarxa municipal de recàrrega que gestiona Reus Mobilitat i Serveis compta actualment de 14 estacions. Està preparada per donar servei simultani a 32 vehicles. 8 estan ubicades en aparcaments municipals i 6 a la via pública.

L’Ajuntament ja ofereix avantatges i bonificacions fiscals per promocionar l’ús del vehicle elèctric. Enguany continua vigent la bonificació del 75% de la quota de l’impost de vehicles per a vehicles elèctrics. En el cas de vehicles híbrids, el descompte és del 75% el primer any i del 65% la resta.


 

Relacionats

Article

L’empresa municipal Reus Mobilitat i Serveis gestiona la xarxa de 14 estacions de recàrrega ubicades als aparcaments municipals i a la via pública. 

Article

L’Ajuntament de Reus ha aprovat el «Projecte de carril bici de convivència al centre urbà», una proposta fruit del treball de la Comissió d’Entorn Urbà post Covid19, i que dona continuïtat a la promoció d'una mobilitat sostenible, saludable, eficient i segura que preveu el Pla d'Acció Municipal.

Article

Els dos serveis estan destinats a facilitar l'ús de la bicicleta i la seva intermodalitat amb el transport públic, com a elements fonamentals i diferenciadors d'una mobilitat més sostenible i que conduexi a una atmosfera més neta a la nostra àrea metropolitana.

Butlletí