L'Ajuntament de Girona instal·larà contenidors intel·ligents a un sector de la plaça de Catalunya

Font: Ajuntament de Girona

25/03/2019 - 10:21

L’Ajuntament de Girona implementarà un nou model de recollida selectiva amb contenidors intel·ligents a un sector de la plaça de Catalunya. El sistema està adreçat tant als domicilis particulars com als establiments que hi ha a la zona i ha entrat en funcionament aquesta segona quinzena del mes de març.

Els contenidors intel·ligents permeten, a través d’una targeta electrònica, identificar qui en fa ús i, per tant, la procedència dels residus, ja siguin d’un habitatge o d’un establiment concret. Els contenidors estaran tancats i només s’obriran amb aquesta targeta que facilitarà l’Ajuntament a les persones autoritzades. D’aquesta manera, es podrà controlar l’ús indegut i indiscriminat dels contenidors.

Els residus es podran dipositar entre les 7 h i les 22 h d’acord amb la fracció que correspongui segons el calendari. Caldrà que es col·loquin a les bosses de residus els adhesius codificats que l’Ajuntament facilitarà i que identificarà cada habitatge o establiment.

Tal com ha explicat l’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, “aquesta és una iniciativa que ha de possibilitar que en un futur no gaire llunyà Girona es converteixi en la primera ciutat mitjana de Catalunya d’aplicar el pagament de taxes per generació de residus”. “Hem d’aprofitar els sistemes que apareixen gràcies a les noves tecnologies, que ens permeten una gestió més moderna i eficaç, que aporti beneficis tant a la ciutat des del punt de vista sostenible com als veïns des d’un punt econòmic”, ha afegit.

El regidor de Sostenibilitat, Medi Ambient, Participació, Seguretat i Cooperació de l’Ajuntament de Girona, Eduard Berloso, acompanyat de personal tècnic municipal, va explicar ahir el nou sistema als veïns i veïnes i als establiments del sector implicat de la plaça de Catalunya. 

Categories: 

Relacionats

Notícia

La iniciativa, impulsada per Ecovidrio i Disneyland París, vol inspirar els infants i fomentar un hàbit que contribueix a la lluita contra el canvi climàtic. En el marc de la proposta, s’han instal·lat contenidors tematitzats amb alguns dels personatges més icònics de Disney en quatre punts de la ciutat

Article

L’Ajuntament de Girona dona suport a aquest projecte impulsat per Coca-Cola, que compta amb l’adhesió de la Diputació de Girona i el Consorci de les Vies Verdes, i en què també participen les entitats mediambientals Ecoembes i Ecodes i la Federació d’Hostaleria de Girona. En la primera fase, s’han instal·lat 32 punts de recollida selectiva de residus en el recorregut Olot-Girona de les vies verdes i s’han afegit a la iniciativa 47 establiments propers a la ruta per reduir la petjada de carboni a la demarcació.

Article

 

Reduïm residus a la cuina!! Al vídeo, de l'Ajuntament de Girona,  hi podreu veure estris per fregar, idees per fer-vos el sabó, per conservar aliments sense fer ús del film... Tots els productes que veureu al vídeo els podreu trobar tots a comerços de Girona.

Butlletí