Diversos municipis han impulsat el reciclatge de vidre durant les festes nadalenques

Mollet del Vallès, Badalona, Sant Adrià de Besòs o l'Hospitalet de Llobregat amb Ecovidrio han premiat el reciclatge de vidre

Font: Ajuntament de Mollet del Vallès i L'Hospitalet de Llobregat

12/01/2019 - 10:00

S'ha impulsat una campanya per promoure el reciclatge de vidre coincidint amb aquest període nadalenc en el que augmenta el consum i la generació de residus d’aquest material. Sota el lema Els Reis ho veuen tot, recicla vidre !, la iniciativa té per objectiu incrementar durant aquestes dates la taxa de reciclatge d’envasos de vidre, és a dir, la quantitat de quilos que es recullen al contenidor verd.

A Mollet del Vallès, reciclar vidre té premi

L’Ajuntament de Mollet del Vallès i l’entitat sense ànim de lucre Ecovidrio van organitzar una acció el 28 de desembre, al Mercat Municipal, on van instal·lar un contenidor verd decorat amb motius nadalencs que servia com a reclam visual de la campanya. També hi havia dos informadors per sensibilitzar als consumidors sobre la necessitat de reciclar vidre.

A partir d’aquí, tothom que s'apropava al contenidor nadalenc i reciclava un mínim de 3 ampolles o pots de vidre, rebia un obsequi. A més, entre tots els participants, es va fer un sorteig de 10 miniglús (minicontenidors per separar vidre a casa) i  d’un xec de 100 € per bescanviar per compres.

L'Hospitalet de Llobregat impulsa el reciclatge de vidre

El dia 3 de gener, els usuaris del Mercat que reciclaven el vidre també van entrar en el sorteig d’un xec de 100 euros. A L’Hospitalet, la campanya va començar el 20 de desembre, amb la instal·lació d’un contenidor verd per a la recollida selectiva de vidre decorat amb motius nadalencs al voltant del Mercat de Santa Eulàlia i va servir per cridar l’atenció de la ciutadania i, alhora, per recordar-li la importància de reciclar aquest material. A més, el 3 de gener es va fer una recollida de vidre especial al Mercat de Santa Eulàlia. 

Durant les festes augmenta el consum i, en conseqüència, la generació de residus de vidre. La campanya aprofita aquest període, caracteritzat per l’esperit nadalenc, la solidaritat i els bons propòsits, per recordar a la ciutadania la importància de reciclar els envasos de vidre i els beneficis ambientals i econòmics que això genera.

Beneficis ambientals del reciclatge de vidre

El vidre que es diposita als contenidors es recicla al cent per cent i es fa servir per fabricar nous envasos, de manera indefinida i sense perdre les propietats originals. Reciclar vidre és clau en la lluita contra el canvi climàtic. En utilitzar calcina —vidre reciclat– en la fabricació de nous envasos s’evita l’extracció de matèries primeres de la natura i, de retruc, l’erosió del sòl i la desforestació del nostre entorn.

A més, es minimitza l’emissió de CO2 en el procés de fabricació i s’estalvia energia.

Després de l’aprovació de la Llei d’envasos i residus d’envasos el 1997 i de l’inici de les operacions el 1998, Ecovidrio es va convertir en l’entitat gestora d’un model de reciclatge que garanteix un servei públic, universal i complet. Durant les dues darreres dècades la taxa de reciclatge d’envasos de vidre ha experimentat un creixement exponencial, passant del 31,3 % l’any 2000 al 72 % el 2016, taxa estimada per Ecovidrio segons el mètode de càlcul actual. Ecovidrio és l’entitat sense ànim de lucre encarregada de la gestió del reciclatge de residus d’envasos de vidre a Espanya. 8.000 companyies envasadores fan possible, amb la seva aportació a través del punt verd, el sistema de reciclatge. 


 

Categories: 

Relacionats

Notícia

L’ampliació de 4 a 10 centres educatius participants en el Projecte Olinet ha permès recollir 1.851 litres d’oli usat durant 2023. La xifra duplica de llarg els 733 litres aconseguits l’any anterior

Notícia

Són dades de l’estudi "La calor en un futur: índex de vulnerabilitat al canvi climàtic (IVAC)”, elaborat per l’Institut Metròpoli i finançat per l’AMB.

Article

Abans de la implantació del sistema Porta a Porta, el percentatge de recollida selectiva de residus era del 45 %.

Butlletí