Projectes d'autoconsum energètic a les escoles Granés i Mil·lenari

29/11/2018 - 17:32

L'Ajuntament de Cardedeu ja ha rebut els projectes, encarregats a una consultora ambiental i energètica, per a la implantació de generació fotovoltaica a les escoles Ramon Macip-Dolors Granés i Mil·lenari amb la finalitat que siguin equipaments autosuficients energèticament i el màxim d'eficients.

El primer pas per avançar cap aquest model és millorar l'eficiència energètica, i per això ja s'han dut a terme mesures per reduir el consum, com el canvi de llumeneres i la implantació de sistemes de control horari, entre d'altres. A partir d'aquí, i per l'alt cost de la instal·lació del parc fotovoltaic i les bateries, el consistori ha demanat una subvenció a l'IDAE, a través de la Diputació de Barcelona. El cost dels projectes està al voltant dels 200.000 euros en cada centre educatiu i arran de la retirada de l'"Impost al Sol" de fa unes setmanes, s'estan acabant de revisar entre el personal tècnic municipal i la consultoria, ja que aquest nou Decret permet més facilitats i el cost d'implementació es podrà reduir, estalviant per exemple, generadors alternatius en cas de manca d'autonomia.

 

El projecte contempla la instal·lació de bateries per garantir l'abastiment durant la nit i un període mínim de dos dies de consum a cada l'equipament i, a més, preveu la possibilitat d'enviar l'energia sobrant a un altre equipament municipal quan l'escola estigui tancada.

En la mateixa línia, i per millorar l'eficiència energètica i la sostenibilitat del centre, és previst, per a aquest 2019, substituir les calderes de l'escola Germans Corbella perquè funcionin amb biomassa, cosa que farà disminuir a la meitat el cost del combustible i canviar d'energies fòssils a una energia de balanç neutre, i de millora del parc forestal proper, com és la biomassa. I també, en aquesta línia, trobem les ordenances fiscals aprovades fa uns dies que bonificaran, durant tres anys seguits, l'IBI de les llars amb una nova instal·lació d'aprofitament de l'energia solar.


 

Categories: 

Relacionats

Article

Actualment, Barcelona compta amb 113 espais de subministrament elèctric amb 896 punts de recàrrega de vehicles elèctrics. Una nova regulació municipal, pionera a l'Estat, te l'objectiu de multiplicar per sis aquests espais en els pròxims deu anys per promoure una mobilitat més sostenible i menys contaminant. Per fer-ho possible, s'ubicaran diferents instal·lacions per la recàrrega o intercanvi de bateries elèctriques en aparcaments en calçada i soterrats, centres comercials, benzineres, tallers o concessionaris d'automòbils.

Article

L’elèctrica metropolitana pública amb energia cent per cent renovable permet estalviar en dos anys 1,3 milions d’euros en despesa energètica i 100.000 tones de diòxid de carboni a Barcelona. Barcelona Energia (BE) es va posar en marxa el 2018, en primera instància per donar subministrament a tots els equipaments municipals, i des del gener del 2019 ofereix tarifes per a tota la ciutadania. Les persones usuàries i les activitats econòmiques han pogut beneficiar-se d’un estalvi anual de 80 euros de mitjana.

Article

L'Ajuntament de Reus ha aprovat de manera definitiva aquest divendres 20 de maig en sessió plenària la memòria justificativa elaborada per la comissió d'estudi municipal per a l'exercici de l'activitat econòmica de comercialització d’energia elèctrica, en règim de lliure concurrència, i mitjançant la societat municipal Reus Serveis Municipals, S.A. De la memòria es desprèn tant l'oportunitat i conveniència de l'exercici d'aquesta iniciativa econòmica com l'adequació de l'activitat a l'interès públic.

Butlletí