La campanya de Marató RE-M porta la sensibilització sobre l’estalvi d’energia i aigua als equipaments educatius públics

16/04/2024 - 12:00

La iniciativa ha comptat amb la participació de quatre escoles públiques d’infantil i primària i tres escoles bressol municipals

La iniciativa ha comptat amb la participació de quatre escoles públiques d’infantil i primària i tres escoles bressol municipals

L’Ajuntament de Parets es va adherir a la campanya d’estalvi energètic i pel clima de la Marató RE-M, on van participar les quatre escoles públiques d’infantil i primària i les tres escoles bressol municipals. La iniciativa s’ha portat a terme durant el mes de febrer i ha consistit a promocionar activitats per engrescar a realitzar accions per reduir el consum d’energia i aigua tot fent un seguiment del seu impacte. El projecte s’ha desenvolupat en aquells equipaments educatius on l’Ajuntament té la competència en matèria de manteniment i pot fer un control i seguiment del cost de les factures dels serveis de l’aigua i la llum.

La vicealcaldessa i regidora d’Educació, Casandra Garcia, ha apuntat “enguany la Marató RE-M s’ha centrat en els centres educatius en exclusiva amb l’objectiu que els infants es conscienciïn amb els consums dels diferents subministraments. Amb motiu de la situació de sequera, l’estalvi d’aigua ha tingut un paper central a la campanya”.

L’Eloi Burriel, un dels fundadors del projecte de la Marató RE-M, ha destacat que “a Parets hi han participat set centres educatius i estem molt contents dels resultats, ja que durant el mes de febrer que dura la campanya hem aconseguit conscienciar i estalviar aigua, electricitat i gas”.

La campanya persegueix l’objectiu de proporcionar als equipaments públics la informació necessària per sensibilitzar sobre el consum responsable, recollir necessitats i inquietuds i donar formació per fomentar la reducció dels consums energètics. La iniciativa pretén també deixar un llegat que serveixi de base per a futures actuacions creant una estratègia i un compromís per a la implantació de mesures d’estalvi energètic i l’estalvi d’aigua.

Les imatges es poden veure al perfil de Flickr de l’Ajuntament.

 


 

Categories: 
Municipis: 
Vallès OrientalMontmeló

Relacionats

Article

És la instal·lació fotovoltaica d'autoconsum pública més gran de Catalunya i s'ha inaugurat en el marc de la segona edició de l’e-Mobility Experience.

Article

Montmeló disposa d’un servei públic d’abastament des de 1957 amb un model de gestió directa de forma continuada. L’any 2015 es posava en funcionament el dipòsit del Turó de la Bandera de Montmeló que va permetre millorar el subministrament d'aigua a Montmeló i Parets. Les obres, acordades en un conveni entre el Govern català i els dos ajuntaments l'any 2009, van anar a càrrec de l'empresa ATL, concessionària de la Generalitat.

Article

Lliurat per la Fundació Impulsa Talentum en el marc de la Fira ISE 2024 que se celebra al Recinte Firal Gran Via

Butlletí