Barcelona celebra el Dia Mundial de les Ciutats

29/10/2018 - 11:46

L’ONU-Habitat, l’agència de les Nacions Unides encarregada de promoure ciutats i pobles més sostenibles, organitza a Barcelona una setmana d’activitats al Recinte Modernista de Sant Pau per sensibilitzar sobre la necessitat d’un desenvolupament urbà més sostenible i, alhora, promoure la cooperació i l’acció per donar resposta als reptes actuals de les ciutats. Aquest any, la diada construirà reflexions sobre el lema Innovació en els processos de govern, Ciutats obertes, promovent les indicacions del Objectius de Desenvolupament Sostenible i la Nova Agenda Urbana aprovats per les Nacions Unides.

Les activitats s’iniciaran el dimecres 31 d’octubre, dia que l’ONU va establir com a Dia Mundial de les Ciutats. Aquest dia, grups escolars participaran en un taller per construir una ciutat més sostenible amb l’ús de materials reciclats; i els visitants del Recinte Modernista de Sant Pau podran conèixer més aspectes sobre la urbanització sostenible a través de vídeos i presentacions diverses.

El dijous 2 de novembre es portarà a terme la Xerrada Urbana, un col·loqui entre el públic i les diferents administracions per conèixer de primera mà els projectes capdavanters sobre participació en els processos de govern.

El divendres 3, el Recinte Modernista organitzarà una sèrie de sessions adreçades a professionals experts per mostrar-los i donar a conèixer el sistema d’energia geotèrmica que es fa servir al conjunt arquitectònic. Sant Pau és el major espai del Sud d’Europa en emprar aquest sistema de climatització eficient, així com altres mesures de sostenibilitat que s’han tingut en compte en la rehabilitació d’aquest espai.

La setmana culminarà el diumenge 5 de novembre amb la Festa del Dia Mundial de les Ciutats, coincidint amb la jornada d’entrada gratuïta al Recinte Modernista de Sant Pau que correspon als primers diumenges de cada mes. Els visitants i les famílies podran gaudir d’un matí ple de tallers i espectacles organitzats per les entitats col·laboradores. Jocs, titelles, màgia i música seran els protagonistes per prendre consciència sobre com de manera individual i col·lectiva podem millorar les nostres ciutats.

Des de l’Àrea d’Ecologia Urbana de l’Ajuntament de Barcelona, el diumenge 5, participaran de la festa dos equipaments: La Fàbrica del Sol, equipament municipal d’educació ambiental, que hi presentarà els recursos que ofereix a la ciutadania per a un consum responsable i eficient d’energia a nivell domèstic, i el Centre de la Platja, que hi portarà el seu laboratori mòbil per analitzar els microplàstics que arriben a les platges i parlarà també de consum responsable de peix.

 

Així mateix, també hi serà present el Mapa Barcelona + Sostenible, entorn virtual que recull iniciatives socials i ambientals de la ciutat i que creix de manera col·laborativa amb les aportacions ciutadanes: de nova informació o de fotos i relats sobre els punts que ja estan al Mapa.


 

Etiquetes: 

Relacionats

Article

La novel·la gràfica Redibuixar Barcelona es recolza en l’evidència científica per tractar temes com la contaminació atmosfèrica, el soroll o el sedentarisme a la ciutat

Article

Els projectes aportaran possibilitats pioneres a la metròpolis de Barcelona en mobilitat sostenible, com ara l'oferta de bicicletes de càrrega, l'impuls de centres logístics d'últim quilòmetre, l'electrificació de línies de bus o la millora del servei de bus a demanda. Han estat seleccionats per l'EIT Urban Mobility, un referent a Europa que impulsa projectes que plantegin nous models de mobilitat sostenible i facin ciutats més amables i amb menys vehicles privats. És el segon any consecutiu que projectes presentats per l'AMB són escollits per l'EIT Urban Mobility i reben finançament per fer-los realitat

Notícia
La Diputació de Barcelona organitza diversos actes en el marc dels 40 anys del Servei de Medi Ambient

Amb motiu de la celebració dels seu 40è aniversari, el Servei del Medi Ambient de la Diputació de Barcelona ha iniciat un cicle de Reflexions sobre el futur dels ens locals en el qual es podran escolltar les veus dels alcaldes i les alcaldesses que estan encapçalant algunes de les transformacions pioneres en sostenibilitat a Europa i al nostre país.

Butlletí