Distintiu de garantia de qualitat ambiental per al Metropolitan de Badalona i per a quatre biblioteques de l'Ajuntament de Barcelona

Font: Generalitat de Catalunya

29/10/2018 - 09:04

El distintiu de garantia de qualitat ambiental és un sistema català d’etiquetatge ecològic que reconeix productes i serveis que superen determinats requeriments de qualitat ambiental més enllà dels establerts com a obligatoris per la normativa vigent.

La Direcció General de Qualitat Ambiental i Canvi Climàtic, ha concedit el distintiu de garantia de qualitat ambiental a quatre biblioteques de l’Ajuntament de Barcelona, ja són 13 les biblioteques catalanes que disposen del distintiu.

El centre esportiu Metropolitan de Badalona també ha obtingut el distintiu, convertint-se en el quart centre esportiu català en aconseguir aquesta certificació.

Aquestes instal·lacions demostren el seu compromís ambiental complint tots els criteris referits a l'estalvi i l’eficiència energètica, especialment en l’àmbit de la il·luminació i la climatització, la gestió dels residus, la formació ambiental dels treballadors i també de comunicació i promoció, entre d'altres.


 

Relacionats

Article

Aquest estiu obre al públic l'Espai Dunar, una mostra permanent que fa pedagogia sobre la conveniència de respectar i preservar l'ecosistema dunar. Aquest curs que ara acaba, tres-cents escolars de centres educatius de la comarca han participat en tasques de neteja i preservació dunar organitzades per l'AMB.

Article

El programa “Comerç verd” qualificarà els mercats municipals que ofereixen aliments locals, de petits productors, ecològics, de pagès i de llotja per incentivar el consum de productes de proximitat. De moment s’hi han adherit sis mercats: Concepció, Llibertat, Sarrià, Ninot, Sants i Horta, i al setembre s’hi afegiran la resta dels 39 mercats alimentaris de la ciutat. Aquest projecte pilot és un dels programes principals de Barcelona com a capital de l’alimentació sostenible.

Article

Actualment, Barcelona compta amb 113 espais de subministrament elèctric amb 896 punts de recàrrega de vehicles elèctrics. Una nova regulació municipal, pionera a l'Estat, te l'objectiu de multiplicar per sis aquests espais en els pròxims deu anys per promoure una mobilitat més sostenible i menys contaminant. Per fer-ho possible, s'ubicaran diferents instal·lacions per la recàrrega o intercanvi de bateries elèctriques en aparcaments en calçada i soterrats, centres comercials, benzineres, tallers o concessionaris d'automòbils.

Butlletí