Millors pràctiques ambientals, indicadors i benchmark en el sector de l’Administració pública

dijous, 20 setembre, 2018 - 10:00 a 13:00
Sala d’actes del Departament de Territori i Sostenibilitat, Josep Tarradellas 2-4 de BarcelonaEl Club EMAS, amb el suport del Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, organitza la jornada "Millors pràctiques ambientals, indicadors i benchmark en el sector de l’Administració pública"

Aquesta jornada té l’objectiu de presentar les millors pràctiques en gestiò ambiental (BEMP) per al sector de l’Administració pública, afavorir l’intercanvi d’experiències entre les diverses administracions i facilitar una primera autoavaluació sobre el nivell d’implantació de les BEMP en la mateixa organització.
Moltes administracions públiques han d’optimitzar els seus recursos i així millorar el seu rendiment ambiental. Moltes ja treballen en aquesta línia buscant que els seus processos siguin més eficients i els seus serveis més circulars. Sempre hi ha noves formes d’incidir i d’aprendre de l’intercanvi d’experiències i del camí ja realitzat per altres.

Per ajudar les administracions a treballar en aquesta línia, el Joint Research Centre de la Comissió Europea (JRC)  identifica, avalua i documenta les BEMP per a diferents sectors, en estreta col·laboració amb les organitzacions del sector. En aquesta jornada comptarem amb la presència d'un representant de dit organisme que explicarà les BEMPs als participants.

VEURE DOCUMENT BEMPS Sector Administració Pública

Els participants a la jornada rebran la CHECK LIST de les BEMPs (en format paper i digital) per poder fer una autoavaluació i el seguiment de la seva implantació.DESCARREGAR PROGRAMA

Entrada lliure. Aforament limitat.
Cal inscripció prèvia prèvia confirmació mitjançant aquest FORMULARI D'INSCRIPCIÓ


Així mateix, també s'obriran aviat les inscripcions a la jornada "Millors pràctiques ambientals, indicadors i benchmark en el sector de la producció alimentària"  el mateix dia 20 però en horari de 15 a 18 hores. En breu, us farem arribar tota la informació al respecte. 

Municipis: 
Categories: 
Smart cities/Planificació urbana

Relacionats

Reportatge
Article de Núria Marín, Presidenta de la Diputació de Barcelona

Ajuntaments i Diputació ens hem posat en primera línia de la crisi de la COVID-19, gens aliena a l'emergència ambiental. I ho estarem en la postpandèmia, tot i que per a això reclamem més reconeixement institucional i capacitat de despesa i inversió.

Notícia

L’informe de localització de l’Agenda 2030 de Barcelona concreta els disset objectius socials, econòmics i ambientals i les 139 fites que s’ha marcat la ciutat per complir els objectius de desenvolupament sostenible (ODS) de les Nacions Unides.

Article

Coincidint amb el 10é aniversari del reconeixement del Dret Humà a l’Aigua i el Sanejament per part de l’Assemblea General de les Nacions Unides, l'Ajuntament de Barcelona ha organitzat una sessió en línia amb Leo Heller, relator de les Nacions Unides pel Dret a l’Aigua fins el novembre passat i autor d’aquest informe, i a Pedro Arrojo Agudo, el nou relator que ha agafat el relleu de Heller.

Butlletí