Es presenta el #repteManlleu, una campanya ambiental solidària amb l’hospital Sant Jaume

03/07/2018 - 09:24

Es demana a la ciutadania de reciclar millor per generar un estalvi econòmic en el tractament de residus i destinar-lo a millores de l’hospital Sant Jaume.

S’ha fet una roda de premsa a la deixalleria municipal per presentar el #repteManlleu, una campanya ambiental solidària amb l’hospital Sant Jaume que es durà a terme al municipi entre els mesos de juliol i desembre de 2018. Així s’ha desvetllat el significat de les imatges provocadores que des de fa unes setmanes s’havien difós des de l’Ajuntament. Hi ha coses com una garrafa d’aigua o un plàtan que tothom sap el que són quan les compra però quan esdevenen residus sovint hi ha confusió. Tot i ser residus 100% reciclables cal parar atenció a l’hora de separar-los, ja que només es reciclen si es llencen al seu contenidor.  

L'Àlex Garrido, alcalde de Manlleu ha demanat a la ciutadania un esforç per triar millor les deixalles i fer un ús menor del contenidor de rebuig (verd fosc) per reduir la quantitat de residus que portem a l’abocador. L’objectiu del #repteManlleu és generar un estalvi econòmic en el tractament de residus que permetrà fer una millora social al municipi ja que es destinarà íntegrament a l’hospital Sant Jaume. Es demana doncs que totes les famílies hi participin i animin també a fer-ho a amics, veïns i familiars: és fàcil, té sentit i tots hi guanyem!

La M. Carme Bassas, regidora de Medi Ambient ha explicat que s’hi tothom hi col·labora i s’assoleix un 5% més de reciclatge es poden arribar a estalviar 2.500 Euros en mig any. També ha detallat com pot col·laborar-hi la població:

  • Separant millor els residus a casa i llençant-los al seu contenidor: per això s’ha enviat un tríptic recordatori a totes les llars amb l’objectiu de potenciar l’ús dels contenidors de recollida selectiva (orgànic, vidre i multiproducte).
  • Reduint l’ús dels contenidors de rebuig (verd fosc): La garantia de reciclar bé és que després d’haver separat i llençat als seus contenidors les deixalles reciclables només s’hagi de llençar una bossa petita/setmana al contenidor de rebuig. Per demostrar-ho a partir de la setmana vinent s’instal·laran contenidors de rebuig amb boca reduïda a deu àrees del nucli urbà com a prova pilot.
  • Utilitzant la deixalleria: Per fomentar-ne l’ús s’inicia una promoció i per cada vegada que s’hi portin residus timbrarem el passaport reciclador i el tercer cop que es vingui regalarem una entrada gratuïta per la piscina municipal. Entre totes les persones que hagin obtingut una entrada a final d’any sortejarem un val per import de 128,50€ (import de la taxa de deixalles 2018).
  • Participant al concurs Instagram #repteManlleu: cal publicar fotografies amb l’etiqueta #repteManlleu que ajudin a assolir el repte, és a dir, relacionades amb els residus i el medi ambient a Manlleu i a Osona. El concurs l’organitzem en col·laboració amb InstaOsona i estarà obert fins el 20 de juliol (veure les bases a l’apartat d’enllaços relacionats). La persona guanyadora rebrà com a premi càmera Gopro Hero (2018).

Jaume Castellanos, Director de Serveis i SAS del Consorci Hospitalari de Vic, ha agraït la iniciativa de l’Ajuntament i explicat que les millores beneficiaran no només als pacients de l’hospital Sant Jaume, sinó a totes les persones del municipi que l’utilitzen.

Finalment en Miquel Vilardell, Cap del Servei de Prevenció i Medi ambient del Consorci Hospitalari de Vic ha explicat que ja fa temps que l’hospital treballa per reduir el seu impacte ambiental. Per assolir el #repteManlleu i fins i tot superar-lo coincidint amb la presentació de la campanya s’han fet canvis a nivell intern i demanat la col·laboració a tot el personal que treballa a l’hospital.


 

Municipis: 
Categories: 

Relacionats

Notícia

Abandonar deixalles a la via pública o en espais no habilitats serà sancionat amb 750 euros de multa i, addicionalment, el cost de l'operatiu per identificar la persona infractora

Article

Nou de cada deu veïns participen en el balanç del primer any des de la implantació de la recollida selectiva porta a porta a Manlleu.

Notícia

Manlleu assoleix el 83,5% de recollida selectiva en els primers sis mesos del nou model de recollida selectiva de residus porta a porta.

Butlletí