Ja ha arribat a Barcelona el primer autobús articulat 100% elèctric d'Irizar

Font: TMB.cat

15/06/2018 - 09:30

Fabricat al País Basc, destaca per les solucions avançades en tecnologia i l'estètica audaç. Però el seu punt fort és el medi ambient, ja que no emet cap tipus de contaminant.

Procedent de la fàbrica d'Aduna, a Guipúscoa, aquesta setmana ha arribat al centre operatiu de negoci del Triangle Ferroviari el primer dels quatre autobusos Irizar 100% elèctrics de 18 metres i tecnologia avançada adquirits per TMB. Els altres tres aniran arribant de manera progressiva fins al 29 de juny vinent.

Es tracta d'una variant del model presentat fa unes setmanes a Sant Sebastià, personalitzat amb els colors i els acabats de l'interior propis de la flota de TMB, on tindrà el número 8530.

Al mateix temps Solaris ha d'enviar les tres unitats del model Urbino 18 E contractades en el mateix concurs. Tots set cotxes seran d'emissió zero i càrrega ràpida per pantògraf, i estaran destinats a la línia H16 (Pg. Zona Franca - Campus Diagonal-Besòs), on ja circulen els dos Solaris articulats que van participar en el projecte europeu ZeEUS.


 

Municipis: 
Categories: 

Relacionats

Notícia

S'ampliarà la xarxa metropolitana pública actual de 10 a 102 a finals del 2024

Article

TMB i Indcar han signat un acord per a realitzar proves reals amb el minibús en les línies de Barcelona durant 3 mesos. La signatura ha tingut lloc en el marc del congrés mundial de transport públic de la UITP de Barcelona, on ha estat presentat el nou minibús sostenible d'INDCAR.

Notícia

Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) ha formalitzat la compra de 36 autobusos estàndard de 12 metres d'hidrogen, a més de dos vehicles articulats, que serien els primers articulats d'hidrogen a circular a tota Espanya. Es tracta de la compra més important de vehicles d’hidrogen de TMB i està finançada pel Ministerio de Transporte, Movilidad y Agenda Urbana, en el marc dels fons Next Generation
 

Butlletí