Increment del control dels nivells de contaminació a Barcelona

24/03/2018 - 08:33

El control de la qualitat de l’aire a Barcelona es reforça amb la instal·lació d’una nova estació de mesurament a la Meridiana i la incorporació d’una nova unitat mòbil. Això permetrà, per primera vegada, publicar informació territorial sobre la contaminació atmosfèrica.

El control de la qualitat de l’aire permet mesurar els nivells de diòxid de nitrogen i de PM10 a la ciutat, i d’aquesta manera aplicar mesures per reduir la contaminació i tenir una ciutat més saludable. Amb la nova estació de la Meridiana, es millora el control i la informació sobre la qualitat de l’aire de manera territorial, en una via de trànsit intens.

L’elaboració del mapa de contaminació de la ciutat barri a barri és una de les 58 mesures del Pla contra la contaminació atmosfèrica. Actualment, la Xarxa de Vigilància i Previsió de la Contaminació Atmosfèrica de Catalunya (XVPCA) disposa a Barcelona d’11 estacions fixes de control, 2 estacions automàtiques de trànsit i 1 estació manual de trànsit molt intens, a més de les 5 estacions automàtiques i les 3 de manuals de fons urbà.


 

Municipis: 
Categories: 

Relacionats

Notícia

Barcelona ja és una ‘ciutat que inspira’: la capital catalana s’uneix al projecte de la farmacèutica AstraZeneca per conscienciar sobre la importància de la qualitat de l’aire a les ciutats

Notícia

El Ple de l'Ajuntament de Barcelona ha donat llum verda a la modificació de l’ordenança municipal que regula la ZBE per donar cobertura als sectors de població amb rendes més baixes. A més, s’amplia el nombre d’autoritzacions per a l’ús ocasional dels vehicles i per als professionals amb una edat propera a la jubilació que utilitzen el vehicle per treballar.

Notícia

Des de l’any 2015 les mesures que s’han impulsat per ampliar la mobilitat sostenible i reduir el nombre de vehicles que generen més emissions han aconseguit millorar la qualitat de l’aire i reduir en un 31% la contaminació ambiental. El creixement de la xarxa de carrils bici, el desplegament de la superilla, l’electrificació de vehicles municipals o l’activació de la zona de baixes emissions han demostrat l’efectivitat d’un model que prioritza la salut de les persones i la sostenibilitat mediambiental.

Butlletí