Lleida incorporarà cinc nous autobusos híbrids

15/03/2018 - 10:22

La Paeria de Lleida, a través de l’empresa concessionària del transport urbà de la ciutat, continuarà enguany amb el procés de renovació i modernització de la flota per garantir la prestació de serveis de transport amb vehicles més sostenibles i eficients. 

Els usuaris del transport urbà de Lleida valoren amb un notable la seva satisfacció amb el servei. Així es desprèn de l’estudi que ha portat a terme Autobusos de Lleida l’any 2017 per mesurar el nivell de satisfacció dels usuaris de bus. Els atributs més ben valorats han estat els recorreguts adequats i la temperatura dels vehicles, seguit de la neteja i la comoditat dels autobusos, la facilitat per la compra dels títols de transport i, també, el tracte del personal. La satisfacció global del servei és està puntuada amb un 7,37.

Les dades s’han facilitat en el decurs de la Comissió de Seguiment del Servei de Transport Urbà de Viatgers de Lleida que s’ha celebrat avui al Pal·las, on també s’ha posat de manifest que l’Ajuntament de Lleida, a través de l’empresa concessionària del transport urbà de la ciutat, continuarà enguany amb el procés de renovació i modernització de la flota per garantir la prestació de serveis de transport amb vehicles més sostenibles i eficients. D’aquesta manera, enguany la Paeria invertirà 1.800.000 euros en cinc nous autobusos híbrids. Lleida continua apostant per la mobilitat sostenible incorporant nous vehicles híbrids que afavoreixen l'accessibilitat i són respectuosos amb el medi ambient oferint, a més, alts estàndards de confortabilitat i seguretat per als seus usuaris. Aquests cinc nous autobusos se sumen als 8 autobusos híbrids que ja hi ha en circulació actualment.

El tinent d’alcalde i regidor d’Hàbitat Urbà, Rural i la Sostenibilitat de l’Ajuntament de Lleida, Fèlix Larrosa, ha destacat la ferma voluntat de la Paeria de promoure polítiques de promoció de la sostenibilitat i l’eficiència energètica i reducció de les emissions de CO2, un dels principals objectius de la Regidoria d’Hàbitat Urbà, Rural i la Sostenibilitat de l’Ajuntament de Lleida per aquesta legislatura.

Larrosa també ha demanat a l’empresa concessionària que analitzi de manera específica les necessitats dels treballadors i treballadores dels diferents polígons industrials de la ciutat. Els resultats obtinguts serviran per implementar les millores en matèria de transport urbà que siguin necessàries per una millor mobilitat a la zona. “Les línies d’autobús no són permanentment fixes, han de ser prou flexibles per poder adaptar-se a l’evolució de la pròpia ciutat”, ha remarcat el regidor.

Finalment, el responsable d’urbanisme de la Paeria ha afegit, també, que a partir d’ara, Google Maps informarà de totes les línies d’autobusos de Lleida, un fet que permet calcular itineraris precisos a través d’aquesta eina.

El nombre d’usuaris de l’any 2017 es manté en xifres molt similars a l’any anterior. 6.295.072 persones han utilitzat les diferents línies dels autobusos de Lleida durant l’any 2017, un 0,27% menys que l’any anterior, un any, el 2016, que va experimentar un especial creixement. Els mesos de l’any amb més usuaris han estat el mes de març i el mes de maig, seguit del mes de novembre. Les línies amb més afluència de viatgers han estat la 7, la 6 la 2 i la 20, un fet que consolida els canvis que es van fer en la darrera remodelació del servei de transport urbà.

Autobusos de Lleida, que forma part del Grup Moventis, és l’empresa concessionària del sistema de transport urbà a la ciutat de Lleida des de l’any 2002. Actualment té 119 treballadors, dels quals 103 són conductors. Disposa d’un total de 47 autobusos, 40 dels quals circulen en hora punta.




 

Municipis: 
Categories: 

Relacionats

Notícia

La Setmana de la Mobilitat de Lleida continua fins divendres 22 de setembre

Notícia

La flota sostenible de Bus Metropolità passarà del 36 % actual al 67 %, entre vehicles híbrids i elèctrics. 

Notícia

El bus urbà de Sant Sadurní d'Anoia incorpora tecnologia híbrida amb un motor elèctric.

Butlletí