Els informadors ambientals visitaran els domicilis del casc antic de Sarrià per informar sobre la recollida de residus selectiva porta a porta

02/01/2018 - 14:40

Foto: Aldia.cat

A partir del 8 de gener, els veïns i veïnes del casc antic de Sarrià rebran la visita dels informadors ambientals  que els hi explicaran la separació de residus in situ.

El passat mes d’octubre va entrar en funcionament l’Oficina d’Atenció Personalitzada a la seu del districte per informar i resoldre dubtes al veïnat del nou sistema de recollida  que començarà el 19 de febrer de 2018. L’horari de l’Oficina és de dilluns a divendres, de 10 a 14 hores fins al 4 de gener de 2018, i del 8 de gener al 31 de juliol de 2018, de 10 a 14 h i de 16 a 20 h. L’experiència s’emmarca en l’Estratègia Residu Zero municipal i respon a una demanda de l’Associació de Veïns de Sarrià i altres entitats i és un dels projectes impulsats pel Compromís pel Clima.

El Casc Antic de Sarrià (Sarrià Vell), per la seva configuració territorial, i amb 8.500 habitants, presenta un escenari idoni per fer el desplegament del primer sistema de recollida selectiva de residus porta a porta de tota la ciutat. Els resultats esperats permetran estalviar molts materials, aigua i energia.

 Funcionament del nou sistema i dies de recollida del sistema Porta a Porta

Els residus que es generen a les llars són separats prèviament i dipositats al carrer segons el model de recollida instaurat que consisteix en: Residus orgànics inclouen les restes de carn o peix, flors seques, taps de suro, closques d’ou o marisc, paper de cuina, etc… (cubell o bujol marró), Reciclables (plàstics + metalls): garrafes d’aigua, bosses de plàstic, llaunes de begudes, xapes, paper d’alumini, safates de porexpan, plats i gots de plàstic, cables d’acer petits, paelles, etc… (bossa groga), Envasos de vidre inclouen les ampolles, pots de vidre, etc…(contenidor verd), Paper i cartró inclouen les caixes de cartró, diaris, revistes, etc… (lligat o en bossa), Rebuig per les burilles, restes d’escombrar, cotó, bolígrafs, etc… (bossa gris), i els Residus sanitaris per a bolquers, compreses, excrements d’animals, etc… (bossa)

Els dies de recollida del sistema Porta a Porta es realitzarà els dilluns, dimecres, divendres i diumenges (els mobles, els dimarts), en horari de 20 a 22 h. Per als dies sense recollida s’habilitaran tres àrees d’emergència per dipositar els residus en cas de necessitat urgent localitzats a la plaça Artós, de les 8 a les 10 hores; a la plaça Sant Vicenç, de les 10.30 a les 12 hores, i a la plaça Consell de la Vila, de les 12.15 a les 13.45 h.

La col·laboració i participació del veïnat és molt important en aquesta primera fase d’implantació del nou sistema de  recollida de residus Porta a Porta, per això recomanem l’assistència a la sessió informativa que tindrà lloc el dimarts, 9 de gener, a les 19 h, a la Seu del Districte, pl. del Consell de la Vila, 7.


 

Municipis: 
Categories: 

Relacionats

Article

Sarrià compleix amb l’obejctiu de reciclatge que marca la UE 12 anys abans del previst

Notícia

Sant Feliu de Codines serà més estricte amb el sistema de recollida d’escombraries porta a porta. Això és el que és desprèn de la xerrada que aquest dilluns ha organitzat el Consistori, que ha comptat amb la presènica de l'Agència de Residus de Catalunya, i el Consorci de Residus del Vallès Oriental

Notícia

Taradell reparteix tres mil cubells amb xip per millorar la recollida de residus porta a porta. Amb aquesta mesura l'Ajuntament podrà implantar, en un futur, un taxa per generació i/o participació.

Butlletí