Mataró Bus incorpora els dos primers autobusos híbrids per renovar la flota en servei

21/11/2017 - 08:57

Redueixen un 92% les emisssions d'òxids nitrosos i partícules PM10 i un 30% les de CO2.

Mataró Bus incorporarà a partir de la setmana que ve dos nous autobusos híbrids a la seva flota, formada per 27 vehicles. Va tenir lloc la presentació dels nous busos a la plaça de Santa Anna, en un acte que va incloure activitats de caire familiar.

Els nous vehicles híbrids substituiran els dos autobusos més antics de la flota. Amb aquesta renovació es millorarà l’edat mitjana dels vehicles, augmentarà la fiabilitat de la flota, es millorà en la sostenibilitat mediambiental, l’accessibilitat i la seguretat als vehicles.

Concretament, s’incorporen 2 autobusos híbrids de 12 metres de la marca VOLVO, model 7900, els quals compleixen amb la normativa europea d’emissions més exigent: l’Euro VI, la qual cosa els confereix l'etiqueta “d’autobusos nets”. Amb aquestes noves incorporacions s’eleva la qualitat ambiental ja que la norma Euro VI, en relació als autobusos que substitueixen d’Euro III, suposa una reducció del 92% en les emissions d’òxids nitrosos (NOx) i de partícules (PM10).

A més, el seu funcionament suposa una reducció de les emissions de CO2 d’un 30%. Els nous vehicles híbrids (motor dièsel + elèctric) poden funcionar en paral•lel, és a dir, cada motor per separat o ambdós a la vegada. Aquest fet permet que l’autobús apagui el motor de gasoil a les parades i arrenqui amb el motor elèctric.

En els nous autobusos s’han introduït canvis en el disseny dels interiors per tal de intentar fer més agradable el viatge: materials i colors dels seients, barres, sòls, endolls de recàrrega d’USB, vehicles més silenciosos a nivell general, etc.


 

Municipis: 

Relacionats

Article

Consisteix a introduir a l’App o al web www.atmoos.com els desplaçaments d’anada i tornada a l’escola, dades que permetran a l’Ajuntament prendre millors decisions sobre la mobilitat. L’alumnat i les famílies podran participar activament informant sobre punts del recorregut que considerin conflictius o que necessitin millores.

Notícia

Amb els nous vehicles, el 50 % de la flota d’autobusos municipals ja és híbrida, percentatge encara més elevat si es considera la flota operativa (14 dels 25 que cada dia fan el servei). A més, es rebaixa l’edat mitjana del conjunt (29 vehicles), el que representa millores en la sostenibilitat ambiental, l’accessibilitat i la seguretat. Fins a finals de mes Mataró Bus també està provant en les seves línies un autobús 100 % elèctric, amb l’objectiu que en el futur es puguin incorporar a la flota aquest tipus de vehicles zero emissions i zero sorolls.

Notícia

La Diputació de Barcelona organitzarà el V Fòrum sobre Medi Ambient i Món Local, que se celebrarà els pròxims dies 28 de febrer i 1 de març al TecnoCampus de Mataró.

Butlletí