Campanya per fomentar el reciclatge de vidre als establiments d’hostaleria a L'Hospitalet de Llobregat

07/11/2017 - 09:49

En col·laboració amb l’Ajuntament de L’Hospitalet, l’entitat Ecovidrio, encarregada de gestionar el reciclatge de tots els envasos de vidre a Espanya, està realitzant una campanya informativa per fomentar el reciclatge de vidre als establiments d’hostaleria de la ciutat.

A través d’enquestes i entrevistes als responsables de bars i restaurants de L’Hospitalet, es vol conèixer de primera mà quines són les seves necessitats en matèria de reciclatge dels envasos de vidre. L’objectiu és poder adequar els recursos existents i posar a l’abast dels establiments d’hostaleria contenidors i galledes per facilitar el trasllat dels residus fins als contenidors verds.

La campanya també serveix per oferir informació detallada als locals sobre com reciclar correctament i sobre els avantatges socials i econòmics del reciclatge de vidre.

Als carrers de L’Hospitalet hi ha 659 contenidors verds, a l’abast de la ciutadania i dels establiments comercials, a través dels quals l’any passat es van recollir a la ciutat 3.231 tones d’envasos de vidre.

Segons dades d’Ecovidrio, l’any 2016 es van reciclar en el conjunt d’Espanya 753.509 tones de vidre, 16,2 kg per habitant i 62 envasos per persona, amb un increment del 4 per cent en la recollida selectiva a través del contenidor verd i una taxa de reciclatge del 72 per cent. 

Categories: 

Relacionats

Notícia

La campanya informativa va adreçada a establiments d’hostaleria i restauració amb l’objectiu de promoure i facilitar el reciclatge dels residus de vidre, que s’allargarà fins a finals del mes de juny.

Notícia

L'Ajuntamment de Barcelona ha posat en marxa un nou servei gratuït de recollida de roba a domicili. L’objectiu és passar de l’11% de roba reutilitzada actualment al 15% durant el 2027. El sector tèxtil és una de les indústries amb més impacte ambiental i climàtic: la quarta en consum de matèries primeres i aigua, i la cinquena en emissió de gasos amb efecte d’hivernacle.

Notícia

La iniciativa va començar el 18 de novembre i tindrà entre 2 i 3 mesos de durada. 

Butlletí