Empreses del Polígon del Pla, de Sant Feliu de Llobregat, se sumen al projecte Biciempresa de l’AMB

02/11/2017 - 17:16

L'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), l’Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat, l’Associació d’Empresaris dels Polígons d’Activitat econòmica de Sant Feliu (AEPLA) i 12 empreses del polígon del Pla han ratificat aquest 2 de novembre, un conveni de col·laboració per impulsar el projecte Biciempresa, a través del qual l’ens metropolità vol promoure l’ús de la bicicleta en els desplaçaments diaris per arribar a la feina.

Antoni Poveda, vicepresident de Mobilitat i Transport de l’AMB, i Lourdes Borrell, alcaldessa accidental de Sant Feliu de Llobregat i 2a tinenta d’alcaldia, han ratificat l’acord, juntament amb el president de l’Associació d’Empreses AEPLA, Alejandro Pérez, i els representants de les 12 empreses participants. (Sobime, Desmontes y Construcciones Romero, CDT Isma Llobregat, Dallant, Openers and Closers, Mersen Iberica, Soler i Sauret, Set-Prat Paper Distribucions, Iberital de Recambios, Audiocerver, Solrac Coating i Bicicletas Monty).

Fruit d’aquest acord, l’AMB cedirà gratuïtament 30 bicicletes, Bicicletas Monty en cedirà 3 i Soler i Sauret en cedirà 4, per un període màxim de fins a sis mesos. Seran bicicletes elèctriques o mecàniques urbanes, plegables o de passeig, segons les peticions rebudes per part dels treballadors. A més, l’AMB facilitarà aparcament segur als punts d’intercanvi modal (estacions de RENFE, tramvia) i en altres punts estratègics de Sant Feliu de Llobregat, mitjançant mòduls del servei metropolità Bicibox. Per primera vegada s’experimenta una col·laboració público-privada amb dues empreses del polígon (Bicicletas Monty i Soler i Sauret), que també cedeixen bicicletes elèctriques als treballadors del polígon.

Per part de l’Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat, el consistori es compromet a realitzar actuacions d’ampliació, millora i manteniment de la xarxa de vies pedalables del municipi (amb subvencions de l’AMB), així com a garantir-ne la senyalització.

Conjuntament, Ajuntament i AMB realitzaran sessions de formació als treballadors usuaris de les bicicletes sobre el bon ús (posada en marxa, funcionament, recàrrega de la bateria, assegurança, servei Bicibox...) i sobre seguretat viària i regulació de la circulació per establir recorreguts segurs al voltant del centre de treball. L’Associació d’Empresaris AEPLA es compromet a vetllar per tal que es mantingui l’interès en l’ús de la bicicleta en els desplaçaments a la feina per part de les empreses del polígon del Pla.

Per part de les empreses, es comprometen a facilitar aparcament segur a les bicicletes dins del recinte de l’empresa i a permetre que les bateries de les bicicletes elèctriques es puguin recarregar al lloc de treball. També es comprometen a promocionar l’ús de la bicicleta en els desplaçaments “in itinere” i “in labore” per part dels seus treballadors.

 Aquesta nova prova pilot, que se suma a la realitzada amb èxit al Polígon Pedrosa de L’Hospitalet de Llobregat serveix, ajuda a implantar el programa Biciempresa, per fomentar una mobilitat més sostenible als polígons industrials. Cal destacar també que des de l’organisme metropolità s’està treballant en l’expansió i connexió interurbana de les vies pedalables per crear-ne una gran xarxa metropolitana, la Bicivia.


 

 

 

 

 

 

 

 



 

Relacionats

Notícia

Només cinc ciutats han estat elegides a escala europea, i dues són a Catalunya. La subvenció per a cada ciutat oscil·la entre els 65.000 i els 85.000 euros, i està recolzada per FedEx.

Notícia

El Pla de mobilitat urbana (PMU) és el full de ruta de les polítiques de mobilitat a Barcelona per als pròxims sis anys. Entre abril i juny hi haurà un període de debat amb una dotzena de trobades amb entitats per abordar aspectes concrets de la mobilitat, com l’accessibilitat, el gènere, la sostenibilitat i la mobilitat sanitària o l’escolar.

Article

La tinenta d’alcaldia d’Urbanisme, Transició Ecològica, Serveis Urbans i Habitatge, Laia Bonet, ha mostrat a Brussel·les el compromís de Barcelona amb la millora de la qualitat de l’aire a la ciutat. Ha estat en el marc d’una reunió amb l’eurodiputat Javi López, ponent del Parlament Europeu per a la revisió de la Directiva de la qualitat de l’aire, i amb François Wakenhut, cap de la unitat de qualitat de l’aire de la Comissió Europea

Butlletí