Dia Mundial de les Ciutats a Barcelona

dijous, 31 octubre, 2019 - 00:00 a dimarts, 5 novembre, 2019 - 23:59
Geolocation

Les Nacions Unides han designat el 31 d'octubre com a Dia Mundial de les Ciutats. Es preveu que el Dia promogui en gran mesura l'interès de la comunitat internacional per la urbanització mundial, promou la cooperació entre els països per atendre oportunitats i afrontar els reptes de la urbanització i contribuir al desenvolupament urbà sostenible arreu del món.

El Dia Mundial de les Ciutats es va establir el 27 de desembre de 2013 per l'Assemblea General en la seva resolució A / RES / 68/239, en què l'Assemblea General "decideix designar el 31 d'octubre, començant el 2014, com a Dia Mundial de les Ciutats, convida als Estats, El sistema de les Nacions Unides, en particular l'ONU-Hàbitat, les organitzacions internacionals pertinents, la societat civil i tots els grups d'interès rellevants per observar i sensibilitzar sobre el Dia "

El tema general del Dia Mundial de les Ciutats és Better City, Better Life, mentre que cada any es selecciona un subtema diferent, per promocionar els èxits de la urbanització o per abordar els reptes específics derivats de la urbanització.

El primer Dia Mundial de les Ciutats es va celebrar a Xangai, Xina, el 31 d'octubre de 2014, sota el tema Leading Urban Transformations.

 


Municipis: 
Categories: 
Smart cities/Planificació urbana

Relacionats

Notícia

Des de l’any 2015 les mesures que s’han impulsat per ampliar la mobilitat sostenible i reduir el nombre de vehicles que generen més emissions han aconseguit millorar la qualitat de l’aire i reduir en un 31% la contaminació ambiental. El creixement de la xarxa de carrils bici, el desplegament de la superilla, l’electrificació de vehicles municipals o l’activació de la zona de baixes emissions han demostrat l’efectivitat d’un model que prioritza la salut de les persones i la sostenibilitat mediambiental.

Notícia

Les entitats i els ciutadans que vulguin gestionar un hort urbà, un jardí o un espai de biodiversitat ja poden presentar els projectes per al concurs públic d’adjudicació de set terrenys municipals situats en diferents districtes de la ciutat. Aquesta iniciativa forma part del programa “Mans al verd” per corresponsabilitzar la ciutadania en la promoció i la cura dels espais verds i la biodiversitat.

Notícia

L'ecòleg Ramon Margalef i López (1919-2004) dona nom a partir d'ara al jardí d'Aclimatació, un dels espais amb més interès botànic de la ciutat, situat al Parc de Montjuïc de Barcelona.

Butlletí