La recollida de voluminosos a Sant Cugat del Vallès s’ha incrementat un 45% amb el nou sistema

15/09/2017 - 13:59

El nou sistema de recollida al carrer dels voluminosos –mobles vells, matalassos, electrodomèstics...- que es va posar en marxa el passat mes de febrer està donant bons resultats. En els primers sis mesos de funcionament l’Ajuntament ha recollit 743.436 quilos, 231.176 quilos més que en el mateix període de l’any passat.

De fet, les recollides al 2017 han anat augmentant mes rere mes (excepte el mes d’abril, segurament per la Setmana Santa). Per districtes, la majoria de voluminosos es recullen al nucli. Del total recollit, el 54% correspon al nucli, el 18% a Mira-sol, el 12% a Valldoreix, i el 15% a La Floresta i Les Planes.

Cal recordar que abans els voluminosos es passaven a recollir directament als domicilis quan el ciutadà ho sol·licitava a través del telèfon. El nou sistema de recollida, per tant, resulta més fàcil i còmode per al ciutadà ja que ha de deixar els voluminosos al costat del seu contenidor més proper -el dia o dies assignats a cada barri- i s’estalvia fer gestions i haver-se d’esperar perquè li facin la recollida.

Estem satisfets d’aquest nou servei”, ha remarcat la tinenta d’alcalde d’Entorn Urbà, Cristina Paraira, “perquè els resultats són molt bons. El nostre objectiu és mantenir la ciutat neta i ben endreçada, i amb aquest nou servei estem anant cap a aquesta bona direcció”. Paraira també ha agraït als ciutadans “la seva col·laboració per fer un bon ús d’aquest servei i deixar el voluminós al carrer el dia que toca”.

 

Sant Cugat Recupera: nou portal web per donar o intercanviar objectes

D’altra banda, la tinenta d’alcalde d’Entorn Urbà ha assegurat que aquesta tardor l’Ajuntament posarà en marxa el nou portal web “STC Recupera” –amb aplicació adaptada també per a mòbil- per facilitar que la ciutadania pugui donar o intercanviar objectes que ja no fan servir. “El nostre objectiu”, ha remarcat Paraira, “és fomentar la reutilització i allargar la vida útil dels objectes”. Aquests intercanvis o donacions s’han de fer sense compensació econòmica.

Així mateix, Paraira també ha avançat que la reforma del Punt Verd del Centre podria estrenar-se també aquesta tardor, ja que les obres estan encarant ja la seva fase final. Aquesta reforma inclou l’adequació d’un nou espai de segona mà amb els objectes que hi arribin i estiguin en bon estat. Aquests objectes es podran adquirir mitjançant un sistema d’intercanvi que funciona per punts. Quan els ciutadans deixin un objecte obtindran punts que després podran bescanviar per altres objectes. Si no es disposa de punts d’intercanvi, qualsevol ciutadà es pot quedar un objecte pagant un preu simbòlic que es destinarà a un projecte social. Així mateix, amb el portal web “STC Recupera” també es poden reservar els objectes de segona mà que hi haurà a la deixalleria municipal.


 

Categories: 

Relacionats

Notícia

El ple municipal de l'Ajuntament de Sant Cugat del Vallès d’aquest mes de desembre ha aprovat la licitació del nou contracte de servei de neteja viària i recollida i transport de residus.

Notícia
Qui recicli més, pagarà menys

Aquest dilluns 19 de febrer comença el nou sistema de recollida de residus porta a porta amb identificador xip i els nous cubells

Article

El Ple de setembre ha aprovat el nou contracte per al servei de recollida de residus i neteja viària, que tindrà una vigència de vuit anys, amb un preu de licitació total de 44,7 milions d’euros

Butlletí