Valoració positiva del sistema de recollida porta a porta al barri de la Vall de Sant Daniel de Girona

25/06/2017 - 12:38

La iniciativa també s'està instaurant als establiments hotelers del Barri Vell i del Mercadal de Girona amb la recollida de la fracció orgànica.

El vicealcalde i regidor de Sostenibilitat, Medi Ambient, Participació i Cooperació, Eduard Berloso, ha presentat el balanç de les primeres setmanes del servei de recollida porta a porta al barri de la Vall Sant Daniel i la valoració dels primers dies de posada en funcionament del servei al Barri Vell i al Mercadal, que s’està instaurant, de moment, als bars i restaurants del barri amb la recollida de la fracció orgànica. 

El servei de recollida porta a porta a Sant Daniel es va començar a treballar amb els veïns a principis del 2016, quan es van iniciar les reunions de treball per conèixer les necessitats i interessos dels veïns i dels comerços, per tal de dissenyar conjuntament un sistema de recollida adaptat a la majoria. El servei es va posar en funcionament el passat 22 de maig. Està prevista una segona passada informativa pels habitatges la propera setmana, i una reunió de treball i una assemblea amb els veïns abans dels 15 de juliol. 

Actualment el barri de Sant Daniel consta de 236 habitatges i 11 activitats econòmiques i fins a dia d’avui s’han recollit una mitjana de 80 cubells al dia. “Podem fer-ne una valoració positiva pel que fa a la resposta obtinguda per part dels veïns, malgrat les incidències que s’han d’anar solucionant i millorant, tant per part dels ciutadans, com de l’Ajuntament i de l’empresa que recull els residus”, ha volgut destacar el vicealcalde i regidor de Sostenibilitat, Medi Ambient, Participació i Cooperació, Eduard Berloso. 

Imatge: El Punt-Avui

Pel que fa al servei al Barri Vell i al Mercadal, el juny de 2014 es va iniciar el sistema de recollida de residus amb cubells de posar i treure, tant per als ciutadans com per als comerços, a excepció del vidre i el cartró, matèries que ja es recollien anteriorment. L’any 2017 es va iniciar la recollida del cartró a la porta dels comerços. Pel que fa a la recollida de fracció orgànica s’ha posat en funcionament aquest dimarts als bars i restaurants dels dos barris. Hi ha un total de 137 establiments generadors de matèria orgànica i s’han recollit una mitjana de 30 cubells al dia. 

El dia 26 de juny els educadors ambientals visitaran de nou els establiments del Barri Vell i del Mercadal i se’ls repartiran les bosses identificades de rebuig i envasos, i el proper 3 de juliol es procedirà a recollir porta a porta la fracció d’envasos i rebuig als comerços. Pel que fa als particulars del Barri Vell i del Mercadal, la fracció de rebuig passarà recollir-se 4 dies a la setmana, a dies alterns, a diferència d’ara que és cada dia, a partir també del 3 de juliol. 


 

Municipis: 
Categories: 

Relacionats

Notícia

Hi haurà tres models adaptats a les particularitats de cada barri: els contenidors intel·ligents, el porta a porta i les àrees temporals de recollida. L’objectiu és millorar l’índex de reciclatge de la ciutat, que el 2022 se situava al 51,94%, i apostar per la reducció i reutilització com a mesures. Es faran reunions amb les associacions de veïns i veïnes i una campanya comunicativa als barris per explicar totes les novetats

Notícia
Crònica dels 3 dies de trobada a Girona

El 5è #wasteinprogress s'ha celebrat a Girona del 18 al 20 d'abril. Els sistemes eficients de recollida de residus, claus per a assolir els índexs europeus de reciclatge.

Notícia

Recentment, s’ha publicat l’informe del resultat de la caracterització dels residus orgànics realitzada per l’Agència de Residus de Catalunya durant el quart trimestre de 2023. Els resultats mostren una bona qualitat de l’orgànica en el circuit porta a porta amb només un 1,61% d’impropis (impureses, materials que no pertoquen a la fracció recollida)

Butlletí