La Guàrdia Urbana de Barcelona adquirirà 30 noves motocicletes elèctriques

29/12/2016 - 15:21

Aquests escúters estan destinats a substituir les motocicletes de benzina que fan servir les unitats territorials de Gràcia i Sant Martí, que es converteixen així en els següents districtes policials elèctrics després de l’Eixample. L’objectiu és anar substituint progressivament la flota d’escúters de benzina per escúters elèctrics.

Actualment la Guàrdia Urbana de Barcelona disposa d’una flota de 301 vehicles de dues rodes, 236 dels quals són escúters. Amb la incorporació d’aquests nous vehicles, els escúters elèctrics passaran de 32 a 62, gairebé el 26% del total, i es preveu que al llarg del 2017 se substitueixin 7 motocicletes tot terreny de benzina per unes altres d’elèctriques.

Amb aquesta mesura, aprovada a la Comissió de Presidència, Drets de Ciutadania, Participació i Seguretat, es vol fer més sostenible la mobilitat dels agents i aconseguir millores mediambientals significatives amb l’estalvi de combustible fòssil.

Cada escúter de la Guàrdia Urbana de Barcelona recorre una mitjana de 4.000 quilòmetres i consumeix una mitjana de 405,8 litres de benzina cada any. Per tant, en un any, la incorporació de 30 escúters elèctrics comportarà un estalvi de gairebé 13.000 litres de combustible.

Els vehicles estaran preparats i adaptats segons la normativa de vehicles policials, que reforça la protecció dels agents i els sistemes de senyalització prioritària i acústica a la part davantera i posterior de l’escúter i permet que la flota es pugui gestionar mitjançant la tecnologia GPS.

Actualment la flota municipal de vehicles elèctrics està formada per 372 vehicles elèctrics, aproximadament el 40% del total.


 

Municipis: 
Etiquetes: 

Relacionats

Notícia

La UITP, que ha fet pública avui la candidatura guanyadora, ha tingut en compte la competitivitat de Barcelona així com el fet que disposi d’un sistema de transport públic i polítiques de desenvolupament urbà referents a nivell mundial

Notícia

El Pacte per a una nova mobilitat laboral a Barcelona és un acord amb les associacions econòmiques i organitzacions sindicals principals que es basa en el compromís de treballar conjuntament per a una mobilitat obligada més eficient, sostenible i segura tant a la ciutat com a l’àrea metropolitana.

Notícia

Amb el programa “Protegim les escoles”, durant aquest 2020 s’intervindrà en 22 escoles i centres educatius de la ciutat de Barcelona per millorar-ne els entorns i garantir que siguin segurs.

Butlletí