Jornada “Espais industrials, espais de futur”

dissabte, 26 novembre, 2016 - 16:30
Sala Bonet Castellana del Centre Cultural Infant Pere
Geolocation

La jornada pretén obrir un espai de reflexió i debat sobre les possibilitats de reconversió i les realitats dels espais industrials en desús. Amb aquesta finalitat s’hi explicaran diverses experiències i projectes de diversificació econòmica i reconversió d’espais industrials.

En primer lloc, la coordinadora de la MIDIT exposarà quins han estat els processos de diversificació econòmica a la localitat alemanya de Lubmin, que una delegació de la MIDIT va visitar al mes de maig per veure de primera mà com es va dur a terme el procés de diversificació de l’economia d’aquest municipi després del tancament de la central nuclear de Greiswald l’any 1990.

A continuació, Santi Errando, director de la Fundació Palo Alto, explicarà l’experiència de reconversió d’una antiga fàbrica ubicada al Poblenou de Barcelona en un lloc dedicat a la producció cultural i artística.

En el marc d’aquesta jornada s’exposarà també la proposta d'un estudiant d'arquitectura que suposaria convertir la Central Vandellòs I en un centre de protonteràpia, una técnica per tractar el càncer mitjançant protons.

La jornada s’emmarca al projecte innovador i experimental “El Pla Estratègic de desenvolupament econòmic local de la MIDIT: Pilar de la diversificació del territori”

Organitzador: 
MIDIT
Contacte: 

Inscripcions aquí


Categories: 
Smart cities/Planificació urbana

Relacionats

Opinió

Quan encara no hem vençut la pandèmia, ja estem parlant del món post-pandèmia. No té res d’estrany, des d’un punt de vista emocional, perquè volem veure el final d’aquesta etapa el més aviat possible. Però tampoc des d’una perspectiva intel·lectual perquè, quan tot acabi, està clar que algunes coses hauran de canviar en les nostres formes de vida.

Notícia
Foto: AMB

Foto: AMB

El programa d’inversió aprovat al novembre reforça les polítiques de cohesió social i territorial arran de la crisi del covid-19

Butlletí