L'agost més càlid en 136 anys

14/11/2016 - 11:27

L'agost de l'any 2016 ha estat el mes d'agost més càlid en 136 anys, d'acord amb una anàlisi mensual de la temperatura global realitzat per científics de l'Institut Goddard d'Estudis Espacials (GISS).

Malgrat el cicle estacional de temperatura normalment arriba al seu màxim al juliol, l'agost d'enguany juntament amb el mes de juliol van ser els més càlids mai registrats. La temperatura a l'agost de l'any 2016 va ser de 0,16 graus centígrads més calenta que el record d'agost més calorós anterior (2014). També va ser de 0,98 graus centígrads més calent que la temperatura mitjana d'agost en el període 1951-1980.

Gràfic de la NASA Earth Observatory per Joshua Stevens, basat en dades de l'Institut Goddard per a Estudis Espacials.

El registre d'agost més càlid ve precedit d'una ratxa d'11 mesos consecutius (que daten a octubre de 2015) que han establert nous registres mensuals de temperatura. L'anàlisi realitzada per l'equip de GISS s'acobla a partir de dades disponibles públiques del voltant de 6.300 estacions meteorològiques de tot el món, instruments i enviaments basats en boies de mesurament de temperatura superficial del mar, i les estacions d'investigació antàrtica. El registre modern de la temperatura global comença al voltant de 1880 perquè les observacions anteriors no cobreixen prou bé tot el planeta.


 

Categories: 

Relacionats

Article

És el resultat d'una investigació amb la participació de 458 persones d'arreu del món

Article

Des de maig del 2008, el Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya duu a terme unes consultes ciutadanes, amb l’objectiu de conèixer la percepció general de la ciutadania sobre l'estat ambiental de Catalunya i els hàbits de la població catalana en relació amb el medi ambient.​

Article

Les emissions només concerneixen diòxid de carboni, no inclosos altres gasos d’efecte hivernacle. No s’inclouen emissions de l’ús del sòl. Països ordenats per emissions de consum.

Butlletí