Begur aposta per la recollida selectiva porta a porta

06/10/2016 - 16:52

L’Ajuntament de Begur ha decidit implementar, de cares a l’any vinent, la recollida selectiva domiciliària porta a porta.

El nou sistema de recollida, que ja es fa amb els establiments comercials industrials, comportarà un increment de la taxa dels usuaris domèstics, segons ha acordat, sense cap vot en contra, el ple municipal en aprovar provisionalment les ordenances fiscals del 2017, de 20 euros anuals, passant dels 180 actuals als 200.

L’alcalde, Joan Loureiro, ha justificat aquest canvi de model perquè mantenir l’actual, de portar totes les escombraries a l’abocador com a rebuig,  comportaria una puja  molt més important de la taxa. “Si no ho fem així, i apostem per mantenir l’actual sistema, la puja serà brutal”, ha manifestat l’alcalde, que ha anunciat reunions amb l’oposició i veïns per explicar-ho.

L’increment de la taxa de recollida d’escombraries per als usuaris domèstics, de conformitat amb l’estudi econòmic, que cal recordar que és un servei que no pot ser deficitari, es concreta en 5 euros trimestrals. D’aquesta manera, la taxa per habitatge, pis, apartament serà de 200 euros anuals. “L’any vinent es penalitzarà la no recollida selectiva amb l’increment del cànon d’abocament de les escombraries, per la qual cosa és millor canviar el sistema”, ha recordat el mandatari begurenc, que també és conscient que “el futur passa per la recollida selectiva i la sostenibilitat”.

Vols saber què és la recollida selectiva porta a porta ? Fes click a l 'enllaç

El servei de porta a porta es farà als dos nuclis urbans i a Residencial Begur, mentre a la resta d’urbanitzacions, la mesura es farà a través de gran àrees d’aportació selectiva. Actualment, la recollida selectiva a Begur, segons fonts del Consell del Baix Empordà, és del 18 al 25%. “És molt baix”, ha dit l’alcalde, que confia que en el primer any de la nova recollida es pugui arribar al 50%.

En general, les ordenances fiscals de Begur de l’any vinent es mantenen congelades. I la prova més clara es pot veure en l’impost de béns immobles (IBI) de naturalesa urbana. En aquest impost, el ple ha decidit dos tipus de gravamen davant el fet si l’Estat espanyol decideix o no actualitzar els valors cadastrals. Si no s’actualitzen, tot queda igual. Si s’actualitzen, i això vol dir a l’alça, Begur aposta per rebaixar  el tipus de gravamen del 0,60 al 0,57 per evitar una puja cadastral. “El nostre compromís com a equip de govern és que l’IBI quedi congelat durant tot el mandat”, ha afirmat Loureiro.


 

Municipis: 
Categories: 

Relacionats

Notícia

Aquests cubells seran els nous protagonistes al nucli urbà de Calonge amb la recent implantació del servei de recollida porta a porta en aquesta zona. Aquesta serà la fase més ambiciosa del desplegament, ja que afectarà 1.544 habitatges i una població censada d'uns 2.600 habitants.

 

Notícia

Força participació i poques incidències en la primera nit de recollida de residus porta a porta al Vendrell. El veïnat dels nuclis de Sant Vicenç de Calders, el Nou Vendrell i Torreblanca s’han estrenat en aquest nou sistema que és només el començament d’un pla per a millorar en matèria de reciclatge. En aquest sentit, la regidoria de Recollida de Residus i de Medi Ambient anuncia que amplia de un a tres dies la recollida de poda a tot el municipi.

Notícia

L'Ajuntament de Cubelles i la Mancomunitat Penedès - Garraf acorden la implantació del nou sistema de recollida de la brossa per a finals del 2021. L'entesa, que també inclou les obres de remodelació de la deixalleria per al primer trimestre de l'any vinent, recull la combinació del porta a porta amb contenidors de targetes intel·ligents

Butlletí