XIII Cursa de Transports de Barcelona: La bicicleta s’imposa en temps a pràcticament totes les rutes

PTP (Associació per la Promoció del Transport Públic) i BTV

27/09/2016 - 17:26

La bicicleta ha estat el vehicle més ràpid en nou dels 10 districtes que han participat en la Cursa de Transports de Barcelona, que organitza cada any l'associació Promoció del Transport Públic (PTP). La moto n'ha estat la guanyadora a Sant Andreu. En aquesta 13a edició la sortida ha estat simultània des dels districtes de la ciutat cap a una única destinació: la superilla del Poblenou.

 

Enguany la Cursa de Transports de Barcelona de PTP ha coincidit amb el Dia sense Cotxes i s’ha convertit en una activitat més d’aquesta jornada reivindicativa.

El vehicle més ràpid de la cursa ha estat la bicicleta procedent de Gràcia, amb un trajecte de 14 minuts. Les dues rodes sostenibles també han fet podi en vuit districtes més, una ha estat una bicicleta del Bicing. L’altre vehicle que ha resultat guanyador ha estat la moto a Sant Andreu. La persona que ha viatjat amb autobús procedent de Sarrià – Sant Gervasi ha estat l’últim participant a arribar d’aquesta 13a edició. La lectura que en fan els organitzadors és que enguany ha estat un èxit del transport més sostenible.

L’any passat la moto va guanyar la Cursa de Transport de PTP, que, en aquella ocasió, consistia a recórrer l’avinguda Diagonal de cap a cap. El més lent va ser l’autobús, que va trigar més que el cotxe privat a fer un trajecte de 10 quilòmetres. Fa dos anys els patins i la bicicleta van liderar el podi d’aquesta cursa, que ja és tota una tradició per reivindicar la mobilitat sostenible.

 


Categories: 

Relacionats

Article

A partir del dissabte 3 d’octubre la via Laietana, l’eix Sants-Creu Coberta, el passeig de Sant Joan i el carrer de Pi i Margall estaran tallats al trànsit cada cap de setmana. L’alcaldessa, Ada Colau, ha anunciat que l’Ajuntament farà permanents alguns dels talls programats durant el desconfinament de la crisi del coronavirus, en el marc del programa Obrim carrers que va quedar en punt mort arran de l’estat d’alarma.

Article

Es tracta d'un format que ja s'està estenent fa temps en diferents ciutats europees, i que suposa una alternativa poc invasiva i molesta per a la resta d'usuaris ja que aprofita una infraestructura ja aixecada, i requereix molt poca obra. A més permet posar en marxa una xarxa que afavoreix a aquells usuaris que no tinguin plaça de garatge. Una cosa que ajuda a popularitzar més els cotxes elèctrics.

Article

En marxa 86 projectes d’energia solar en edificis i mitgeres i a l’espai públic. Amb aquestes noves instal·lacions es passarà dels 3,52 MWp de potència fotovoltaica actuals als 7,2 MWp, i això permetrà estalviar un total de 3.192 tones de diòxid de carboni equivalent cada any.

Butlletí