Plans per fomentar una mobilitat laboral més sostenible a l’Ajuntament

Font: Ajuntament BCN 

15/11/2023 - 18:00

BSM es proposa reduir un 40% els desplaçaments en vehicle motoritzat amb el Pla de Desplaçament d’Empresa

BSM ha posat en marxa el seu primer Pla de Desplaçament d’Empresa (PDE) amb l’objectiu principal de reduir un 40% tots els desplaçaments en vehicle motoritzat que tinguin com a origen o destí els centres de treball de l’empresa pel 2028.

Per assolir-ho, el PDE inclou una sèrie de mesures destinades a optimitzar la mobilitat de la plantilla de treballadors i col·laboradors, fomentar l’ús d’alternatives al vehicle privat i racionalitzar l’ús del cotxe a favor de solucions de mobilitat més sostenibles. Amb el conjunt de mesures es pretén reduir el 15% del volum d’emissions associades a aquests recorreguts.

El pla plantejat ha de permetre assolir un estalvi energètic, un augment de la seguretat viària i la millora de la salut de les persones.

Aquesta iniciativa sorgeix després d’una diagnosi de mobilitat interna realitzada l’any 2020 i posteriorment actualitzada amb dades del 2022, tenint en compte les transformacions en els hàbits de mobilitat causades per la pandèmia.

Per la seva banda, l’Ajuntament de Barcelona també està treballant en l’elaboració del seu propi PDE, basant-se en els resultats de l’enquesta de mobilitat realitzada per l’Oficina de als treballadors municipals l’any 2022 (els principals resultats de l’enquesta es poden consultar a la notícia “Com ens desplacem a l’Ajuntament?”). 

Aquests plans s’alineen amb les directives de la futura llei estatal de mobilitat sostenible, que preveu l’obligatorietat que les empreses comptin amb un pla de mobilitat.

 


 

Municipis: 
BarcelonèsBarcelona

Relacionats

Article

La Universitat de Barcelona promou la mobilitat sostenible entre els seus treballadors i treballadores durant els desplaçaments laborals, gràcies a la Flota UBici, una iniciativa reconeguda com a una de les Bones idees per canviar el món de 2022. Voleu conèixer tots els detalls?

Article

El projecte “Horts al terrat”, de l’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat, ha rebut el premi Nova Bauhaus de la Unió Europea en una cerimònia que s’ha celebrat a la ciutat de Brussel·les el divendres 12 d’abril.

Article

El reconeixement destaca la sostenibilitat i la inclusió del projecte d’horticultura de l’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat (IMPD) i la votació és oberta a tota la ciutadania.

Butlletí