Nova guia per millorar la gestió de la jardineria en espais públics

23/05/2016 - 12:36

Disposar d'una jardineria pública de qualitat en els nostres pobles i ciutats és un dels objectius de molts municipis, a partir de sabre fer una tria acurada de les espècies i de la seva correcta plantació i gestió. Això és el que s'explica en el llibre Guia per a la selecció d'espècies de verd urbà. La jardineria, editat per la Diputació de Barcelona. També es disposa d'un,  cercador del verd urbà que està disponible a la web.

El llibre tracta de com el verd urbà en els espais públics constitueix una part important dels serveis municipals i que contribueix a la millora de la qualitat de vida de pobles i ciutats. Els arbres, la vegetació i els espais verds en general acosten la natura a la ciutadania, alhora que contribueixen a millorar l'entorn urbà netejant l'aire, aportant frescor, generant ombra i fent més acollidor l'espai públic.

En la redacció de la Guia hi han participat també Xavier Argimon, enginyer tècnic agrícola; Carme Farré, biòloga i paisatgista, Josep Cirera, enginyer agrònom, amb il·lustracions de Anna Terricabras, enginyera tècnica agrícola i paisatgista, així com els experts Carme Lacambra, Andreu Salvat i Moisés Guardiola sota la coordinació del Servei d'Equipaments i Espai Públic de la Diputació de Barcelona.

La Guia és fruit del treball conjunt entre els autors i una comissió interdepartamental constituïda per personal tècnic del Servei de Salut Pública, l'Oficina Tècnica de Sensibilització, Participació i divulgació Ambiental, l'Oficina Tècnica de Canvi Climàtic i Sostenibilitat, l'Oficina Tècnica de Planificació i Anàlisi Territorial, i el Servei d'Equipaments i Espai Públic de la Diputació de Barcelona.

La presentació d'aquesta nova guia dedicada a la jardineria i que complementa a la dedicada a l'arbrat viari, es va fer el passat 10 de maig en un acte celebrat al vestíbul de Can Serra dins el cicle Parlem de... organitza per la Llibreria de la Diputació. En la presentació hi van intervenir el diputat d'Urbanisme i Habitatge, Josep Ramon Mut, juntament amb Eloi Juvillà, cap de la Secció del Servei d'Equipaments i Espai Públic de la Diputació de Barcelona, que va aprofitar per presentar el cercador web que ha posat en servei la Diputació de Barcelona sobre el verd urbà.

La presentació es completà amb les intervencions del biòleg consultor en arboricultura i coautor de la guia, Josep Selga, biòleg , així com dels tècnics de parcs i jardins dels ajuntament de Sabadell i Gavà, Joan Gual i Jordi Carbonell, respectivament, que van destacar la importància d'aquesta nova la guia per a la gestió dels espais verds municipals.

 

La Guia per a la selecció d'espècies de verd urbà està disponible a la Llibreria d ela Diputació de Barcelona

Categories: 
Etiquetes: 

Relacionats

Article

L'Enverdim és un nou servei de l'Ajuntament de Barcelona per a la promoció del verd en l’àmbit privat a través de formacions, assessoraments i dotació de recursos, entre d’altres, en el marc del Pla Natura 2023, un instrument estratègic i participat, que té la visió d’una ciutat amb un verd connectat en la trama urbana i amb la xarxa verda metropolitana, per maximitzar els serveis socials i ambientals, sobretot els de salut i adaptació al canvi climàtic. 

Butlletí