Cadaqués

Article

En Ponç Feliu, director del Parc Natural de Cap de Creus, ens explica el valor ecològic dels espais naturals de Catalunya, l’existència d’àrees protegides i la seva vulnerabilitat. També ens assenyala l’impacte negatiu que té la massificació d’aquests espais singulars i què podem fer per gaudir-ne i ajudar a la seva conservació.

Notícia

És una de les set àrees marines protegides de la Mediterrània que participa al projecte europeu INTERREG MPA Engage, que fins al juny de 2022 treballarà per aplicar plans d’acció  d’adaptació al canvi climàtic.

Article

S'està lliurant als restaurants carmanyoles compostables per oferir als seus clients que s'enduguin el menjar emplatat que no s'han pogut acabar i així evitar llençar menjar.

Entrevista

'Orgull' és la paraula que més repeteix Joan Figueras, l'alcalde de Cadaqués, després que una prova pilot de deu setmanes del sistema de dipòsit i devolució d'envasos de begudes d'un sol ús hagi aconseguit els mateixos nivells de retorn que els dels països on ja fa anys que està implantat. En dos mesos i mig es va passar d'un 12% de recuperació d'envasos a una mitjana del 76%, amb pics de fins al 91%.

No és d'estranyar doncs la satisfacció que han mostrat en la presentació dels resultats tant des de l'Ajuntament de Cadaqués com des de les entitats impulsores de la prova pilot: la Fundació per a la Prevenció de Residus i Consum Responsable de Catalunya (FPRC) i l'Associació Retorna, amb la supervisió de l'Agència de Residus de Catalunya (ARC).

Notícia
La recollida selectiva d’envasos lleugers al municipi es multiplica per cinc, passant d’un 12% a un 66%.
Els resultats indiquen que a nivell de gestió municipal, l'estalvi per a Cadaqués (3.000 habitants) amb un Sistema de Retorn seria d'entre 23.000 i 33.605 euros anuals, prop de deu euros per habitant i any.