S'inicia una campanya de reducció del malbaratament alimentari als restaurants a Cadaqués

Font: Rezero.cat

22/06/2017 - 08:51

S'està lliurant als restaurants carmanyoles compostables per oferir als seus clients que s'enduguin el menjar emplatat que no s'han pogut acabar i així evitar llençar menjar.

Aquest mes de juny l'Ajuntament de Cadaqués està realitzant, amb la col·laboració de Rezero, una campanya de reducció del malbaratament alimentari als restaurants.

Aquesta iniciativa vol normalitzar entre la població l'hàbit d'emportar-nos a casa el menjar i la beguda que no hem pogut consumir al restaurant, i alhora facilitar bones pràctiques en el sector de la restauració. En aquest sentit, el paper dels restaurants és clau per aconseguir un canvi d'hàbits cap al reaprofitament alimentari. La iniciativa està tenint molt bona acollida entre els restaurants de Cadaqués.

El passat novembre, coincidint amb la Setmana Europea de la Prevenció de Residus, l'Ajuntament de Cadaqués i Rezero també van fer accions per promoure el consum responsable i la prevenció de residus a l'escola de Cadaqués, facilitant embolcalls sostenibles i carmanyoles reutilitzables per a l'esmorzar. La qual cosa ha contribuït a reduir el consum d'embolcalls d'usar i llençar i fomentar alternatives reutilitzables.


 

Categories: 
Municipis: 
Alt EmpordàCadaqués

Relacionats

Notícia

L’objectiu és promoure el consum racional i la reutilització, aportant una segona vida útil dels recursos materials i humans del planeta i canalitzar els excedents cap a sectors amb menys recursos.

Article

S'han lliurat els 'II Premis Mercabarna Paco Muñoz', creats per Mercabarna per promoure i reconèixer iniciatives que es duen a terme contra el malbaratament alimentari.

Article

El Ministeri d'Agricultura, Pesca i Alimentació (MAPA) ha llançat una nova campanya contra el malbaratament d'aliments amb el lema "Aquí no se tira nada" ("Aquí no es llença res").

Butlletí