COP27

Opinió

“Pensar globalment, actuar localment”. Aquesta màxima ens anima a militar en l’autoresponsabilitat ambiental: una decisió personal i decidida a favor d’un canvi global i d’una acció local transformadora. Sense compromís és poc probable reeixir com a comunitat, especialment amb el repte d’adaptar-nos al nou escenari ambiental.

Notícia
#COP27

Després de dies d'intenses negociacions que s'han allargat fins diumenge al matí a Sharm el-Sheikh, els països de l'última Conferència de l'ONU sobre el Canvi Climàtic, COP27, han arribat a un acord per establir un mecanisme de finançament per compensar les nacions vulnerables per les "pèrdues i danys" del clima. 

Notícia
#COP27

Una nova sèrie de dades revela l'efecte que aquest fenomen pot tenir en la salut, mortalitat, capacitat de treball i ús de l'energia. També reforça la previsió que les regions que ja es troben en situació vulnerable seran les més afectades.Les Nacions Unides adverteixen que, entre d'altres, l'escalfament del planeta augmentarà la incidència del càncer en alguns llocs.

Notícia
#COP27

Durant l'obertura de la Cimera d'Implementació Climàtica de dos dies celebrada en el marc de la COP27 a Sharm el-Sheikh, Egipte, António Guterres va plantejar una disjuntiva per al món. “ La humanitat ha de triar: cooperar o morir . És un Pacte de Solidaritat Climàtica o un Pacte Suïcida Col·lectiu”, va dir davant de més de cent líders mundials reunits per a la primera sessió plenària oficial de la Conferència de l'ONU sobre el Canvi Climàtic.

Notícia
#COP27

Segon el primer informe conjunt de l'ONU i la UE, Europa s'escalfa el doble de ràpid que la mitjana del planeta i això provocarà grans onades de calor i també inundacions al nord i sequeres al sud.